Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 685 Google klantreviews 

Koffieplezier

 1. Hoe kan je thuis zelf koffie branden

  koffiebonen branden in een pan

  Koffieliefhebbers opgelet! We gaan je uitleggen hoe je je eigen koffiebonen kunt branden, gewoon thuis. Als je op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat je graag wilt leren hoe je koffiebonen kunt branden. Je kan waarschijnlijk inmiddels al een goed en lekker kopje koffie zetten. The next level is dan het branden van jouw eigen bonen. Als je je eigen bonen kunt branden, kunt je invloed uitoefenen op alle aspecten van jouw verse en zelf gezette koffie. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een kort overzicht geschreven hoe je je koffiebonen moet branden. Daaronder is het stappenplan wat uitgebreider omschreven. In ieder geval heb je nodig;

  Lees meer »
 2. 3 fabels over koffie die ook jij geloofde, tot nu…

  3 fabels over koffie die ook jij geloofde, tot nu…

  Nederlanders drinken gemiddeld zo’n twee kopjes koffie per dag, dat is gelijk aan ongeveer zeven kilo koffiebonen per jaar. Daarmee staan we in de top drie van koffiedrinkers in de wereld na Noorwegen en Finland. De populariteit van koffie gaat gepaard met tegenstrijdige adviezen en bevindingen van bijvoorbeeld gezondheidscoaches. Daarom lossen we vandaag alvast drie hardnekkige mythes over koffie op.

  1. Koffie drinken droogt je uit = onzin.

  Cafeïne is urineafdrijvend, je moet er iets vaker van plassen en dus is heeft het een uitdrogend effect. Althans, als het hoofdbestanddeel van koffie geen water zou zijn.

  De hoeveelheid water in koffie telt mee in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water die mensen moeten drinken. Uit een onderzoek naar cafeïne inname blijkt dat een normale hoeveelheid cafeïne niet zorgt voor uitdroging. Het komt er op neer dat het water in koffie

  Lees meer »
 3. De Italiaanse koffiecultuur: voor en na je Italiaanse vakantie

  De Italiaanse koffiecultuur: voor en na je Italiaanse vakantie

  Italië en koffie: een niet te missen combinatie. In bijna elk land ter wereld waar koffie wordt gedronken zijn de koffiesmaken en -gewoontes gebaseerd op de Italiaanse koffiecultuur. Italianen zijn de grondleggers van deze koffiecultuur, ze beginnen er 's ochtends vroeg mee en zelfs nog na een late Italiaanse maaltijd wordt er koffie gedronken. Tijd om de Italiaanse koffiecultuur eens iets verder onder de loep te nemen. Alles over de gewoontes en gebruiken vind je hier zodat je tijdens je vakantie naar Italië niet voor gek staat als je een kop koffie besteld. Als je eenmaal terug bent van je welverdiende vakantie wil je natuurlijk terug naar die Italiaanse sferen, daarom hebben wij de beste Italiaanse koffiebonen voor je.

  De dag begint met... cappuccino

  Het spellen van het woord cappuccino roept bij menig Nederlander altijd nog even twijfels op, jawel het zijn echt twee p's en twee c's. Het begin van de dag is hét ideale moment voor het drinken van een lekkere cappuccino. Het liefst vergezeld met een zoete croissant die soms nog gevuld wordt met jam. Maar let op: na een uur of 11 à 12 's morgens bestel je het beste geen cappuccino meer, het is volgens de Italianen immers meer een ontbijtdrank. Volgens hun mixt die warme melk niet met je volle maag, tijd voor iets anders dus! Koffiebonen die zich érg goed lenen voor een heerlijke cappuccino:

  • Illy koffiebonen
  • Segafredo Selezione Crema koffiebonen
  • Lavazza Qualita Rossa koffiebonen

  Geschikt voor elk uur: espresso

  Op safe spelen? Bestel de koffie zoals Italianen hem het meest drinken: als espresso. Als je hem wilt bestellen in de Italiaanse horeca hoef je simpelweg 'un caffè' te bestellen. Je zult merken dat je de zeer hete en sterke koffie in een heel klein voorverwarmd kopje krijgt. Als je in het zuiden van Italië bent krijg je er standaard flink wat suiker in, als je dat liever niet hebt bestel je 'un caffè amaro' ofwel: een espresso zonder suiker. Je kunt elk uur van de dag espresso bestellen zonder dat je gek wordt aangekeken, zelfs na een late Italiaanse maaltijd wordt er vaak espresso gedronken. Het is immers goed voor de spijsvertering. Echte Italianen zie je vaak staand bij een koffiebar even een minuutje rust nemen voor een Caffè. Koffie to-go (meenemen in de hand) is een stuk minder populair in Italië. Un caffè heeft een mooie cremalaag op de bovenkant door de juiste druk en temperatuur van de espressomachine. De inhoud van je kopje zal misschien tegen vallen, maar vergis je niet in de kracht van de inhoud! Thuis Italiaanse 'caffè' (espresso) maken met je eigen espressomachine? Deze koffiebonen zijn er perfect voor:

  • Kimbo Espresso Bar Premium (sterk, voor halfautomaten en mokapotjes)
  Lees meer »
 4. Koffie leren drinken, hoe gaat dat?

  Koffie leren drinken, hoe gaat dat?

  Vroeger vond ik koffie eigenlijk ook helemaal niet zo lekker, dat veranderde toen ik een jaar of 14 was en ik in de spoelkeuken van een restaurant ging werken. Ik had gezegd dat ik geen koffie  hoefde, maar ongevraagd stonden er aan het einde van de dag dan toch nog vijf volle en koude bakkies koffie naast mij op het aanrecht. Zonde natuurlijk, op een gegeven moment ben ik het toch maar gaan proberen. En tja, toen bleef ik gaan..

  De meeste kinderen zullen bij het nemen van een slok koffie een gezicht opzetten alsof ze hun tanden in een citroen zetten. Een aantal jaren later is een groot deel van de kinderen die nu jong zijn toch vol aan de koffie, hoe komt dat nou eigenlijk?

  Kinderen hebben meer smaakpapillen dan volwassenen, deze smaakpapillen zijn ook meer verspreid over de hele mond. Verschillende smaken zijn daarom anders voor kinderen dan voor volwassenen. Koffie zonder melk en suiker heeft van zichzelf nogal een sterke smaak, daarom drinken zelfs veel

  Lees meer »
 5. Hete koffie in de lucht gooien... bij -32 graden

  Hete koffie in de lucht gooien... bij -32 graden

  Bij Café du jour drinken we onze koffie meestal op kantoor achter het bureau of in het magazijn na het inpakken van de bestellingen. Maar niet iedereen kan natuurlijk zo normaal zijn als wij, gelukkig hebben we daar dan de video's van. Zoals deze man die gaat rodelen met een bak koffie in zijn handen, normaalste zaak van de wereld natuurlijk. Maar als je de welverdiende koffie dan over je schouder gooit (zonde..) bij -32 graden gebeurt er dit...

  De koffie lijkt meteen in de lucht te 'ontploffen'. Dat komt omdat de hete koffie zeer snel verdampt in de koude droge lucht. Dat levert in ieder geval bijzondere beelden op.

  Lees meer »
 6. Ben je een fanatieke sporter? Dan heb je een goede reden om koffie te drinken

  Ben je een fanatieke sporter? Dan heb je een goede reden om koffie te drinken

  Dat koffie goed voor je is hebben we je al eerder verteld, koffie kent een hoop psychische- en lichamelijke voordelen. De Universiteit van Georgia heeft daar nu weer extra bewijs voor geleverd. Onderzoek wijst uit dat een kop koffie je sportprestaties gunstig beïnvloed. Simon Higgins bestudeerde 600 wetenschappelijke artikelen over de effecten van koffie. Hij richtte zich op de verbanden tussen cafeïne consumptie en het uithoudingsvermogen van sporters. Tijdens negen daaropvolgende experimenten waarbij deelnemers moesten fietsen of lopen bestudeerde hij het uithoudingsvermogen van de proefpersonen. Higgins kwam er achter dat 3 tot 7 milligram cafeïne per kilo van het lichaam het uithoudingsvermogen van de proefpersonen met maar liefst 24% verhoogde.  Een kop koffie bevat zo'n 75 tot 150 milligram

  Lees meer »
 7. Thuis zelf een caffè latte maken!

  Thuis zelf een caffè latte maken!

  Soms wil je wel eens even wat anders dan je standaard kopje koffie. Iets om jezelf of je visite eens lekker mee te verwennen. Daarom gaan we je vandaag uitleggen hoe je een caffè latte maakt. Zonder dat je daar voor € 3,- of zelfs meer bij een luxe koffiebar hoeft neer te leggen, gewoon met de spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

  Wat is een caffè latte?

  Een caffè latte is een koffiedrank gemaakt van espresso en warme melk, in sommige landen noemen ze een caffè latte ook wel café au lait. Laten we de caffè latte voor het gemak even een koffie verkeerd op z'n Italiaans noemen. Eigenlijk is het een milde cappuccino zonder schuim met een iets lichtere kleur en een zachte romige smaak. Als je het echt spannend wil maken kun je een smaakje toevoegen door middel van een koffiesiroop, hazelnoot bijvoorbeeld.

  Wat heb je nodig om hem thuis te maken?

  We gaan er even van uit dat

  Lees meer »
 8. Beckham trakteert op: koffie!

  Beckham trakteert op: koffie!

  De voormalig voetballer David Beckham die onder meer bij Machester united en Real Madrid heeft gevoetbald zag in de Engelse hoofdstad Londen een eerstehulpverlener die een gevallen man aan het helpen was. Terwijl hulpverlener Catherine Maynard met het slachtoffer op de ambulance aan het wachten was stapte niemand minder als Beckham om te vragen of het goed ging met de man. Na bevestiging stapte hij weer in zijn auto. Daar bleef het niet bij; een aantal minuten later kwam hij terug met warme koffie! Hulpverlener Maynard  zei tegen de BBC dat ze het eerst niet kon geloven en dat ze eerst dacht dat het iemand was die leek op Beckham. Prima gozer, die Beckham!  

  Lees meer »
 9. Koffie is goed voor je spijsvertering

  Koffie is goed voor je spijsvertering

  Wij kunnen eigenlijk wel een oneindige lijst met redenen aandragen waarom je de hele dag door koffie zou kunnen drinken. Het ruikt lekker, het is gewoon lekker, je wordt er wakker van, het is gezellig en hadden we al gezegd dat het lekker is? (*neemt ondertussen een slok koffie*)

  Er zijn vast ook een hoop dingen die je nog niet wist over koffie, één daarvan is dat het je helpt om... naar de wc te gaan! Het helpt niet alleen je darmen op gang, het helpt je ook om te plassen. Koffie werkt als een diureticum oftewel; overtollig vocht uit de nieren wordt sneller afgevoerd naar de blaas. Op hetzelfde moment worden je darmspieren in werking gezet die de vaste ontlasting helpen afvoeren.

  Waarom werkt koffie laxerend?

  Er zijn drie factoren aan te wijzen die er voor zorgen dat koffie laxerend werkt: temperatuur, vloeistof en cafeïne.

  Temperatuur: Je kunt natuurlijk net zoals wij in de zomer zo nu en dan

  Lees meer »
 10. International Irish Coffee day

  Het is vandaag 25 januari, oftewel: International Irish Coffee Day! Benieuwd hoe je een lekkere Irish coffee maakt?

  Lees meer »

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.8 / 5 op basis van 685 klantreviews