Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Ongebrande koffiebonen

Ongebrande koffiebonen

Voor thuisbranders en grootverbruikers heeft Café du jour het onderstaande assortiment beschikbaar gesteld. De ongebrande koffie van Café du jour worden zorgvuldig geseleceteerd en bewaard. De verse koffiebonen kunnen worden besteld door particuliere en zakelijk afnemers. Heb je meer dan 50 kilo ongebrande koffiebonen nodig? Neem dan even contact op met de klantenservice voor een offerte op maat. Je kan ongebrande bonen bestellen vanaf 1000 gram. De 1 kilo verpakking ongebrande koffiebonen is ook leuk om cadeau te geven! Ben je opzoek naar een specifieke ongebrande koffieboon of een koffieboon uit een specifiek land en hebben wij deze momenteel niet te koop? Neem dan even contact op met de klantenservice en vertel ons naar welke koffieboon je opzoek bent. Wie weet heb jij die specifieke koffieboon binnenkort toch in huis!

 1. Uganda Arabica Bugisu AA - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
  Uganda Arabica Bugisu AA - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
  Café du Jour
  Vanaf 11,96
   11,96 / kg
 2. Guatemala Arabica SHB - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 3. Ethiopie Arabica Yirgacheffe grade 2 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 4. India Arabica Monsooned Malabar AA ASPINWALL - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 5. El Salvador SHG - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
  El Salvador SHG - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
  Café du Jour
  Vanaf 11,21
   11,21 / kg
 6. Indonesia Arabica Mandheling grade 1 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 7. Ethiopië Lekempti GR4 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 8. Indonesian Robusta AP 1 screen 16 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 9. Nicaragua Arabica SHG - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 10. Peru Arabica HB MCM grade 1 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 11. Tanzania Arabica AA Kilimanjaro - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 12. Colombia Arabica Excelso - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 13. Brazil Santos NY 2/3 17/18 GC - ongebrande koffiebonen - 1 kilo
 14. Groene gemalen koffie
  Groene gemalen koffie
  Café du Jour
  Vanaf 5,95
   17,95 / kg

Ongebrande koffiebonen komen uit een bes

De naam koffieboon is eigenlijk niet helemaal juist, maar toch overal ter wereld bekend. De boon is eigenlijk het zaad uit de bes van een koffieplant, ook wel de pit genoemd. Deze bessen groeien aan de koffiestruik en wanneer deze bessen rijp zijn worden ze geoogst en vervolgens verwerkt. Het oogsten gaat nog voornamelijk met de hand, dit heeft als rede dat niet alle koffieplant bessen tegelijkertijd rijp zijn. De plant dient dus meermaals geoogst te worden en dat is dus de hoofdrede dat dit niet machinaal kan gebeuren. Wanneer de bessen geoogst zijn dienen ze te worden verwerkt en dit kan op twee verschillende manieren, nat en droog. Met de droge manier van koffie verwerken worden gedurende een week of twee de geplukte bessen verspreid over een stenen ondergrond gedroogd in de zon. Op de natte manier verloopt dit proces heel anders, men verwijdert in dit geval eerst het zaad uit de bes. Het zaad (de koffieboon) wordt vervolgens gedurende een aantal dagen ondergedompeld onder het water. De kwaliteit van de nat verwerkte koffiezaad is doorgaans veel hoger als van het droog verwerkte zaad. Het duurdere segment koffieboon is over het algemeen dan ook altijd nat verwerkt. In Nederland zijn vooral tweee soorten koffiebonen verkrijgbaar, de Robusta en de Arabica. Het laatste wordt verreweg het meest verkocht en genuttigd.

Waarom ongebrande koffiebonen kopen?

Ongebrande koffiebonen kun je zelf branden om er vervolgens een heerlijk verse kop koffie mee te zetten. Dit zelf branden van koffie brengt enkele voordelen met zich mee. Wanneer je reeds gebrande koffie in de winkel koopt heeft het al even geduurd voordat in de winkelschappen terecht is gekomen. Het overgrote deel van de koffie is namelijk op het zuidelijk halfrond geteeld en heeft al een hele reis achter de rug voordat het hier in de winkels is beland. Ook zijn de bonen vatbaarder voor schimmels en bacteriën wanneer zij reeds gebrand zijn en dit komt de kwaliteit dan ook vaak niet ten goede. Deze schimmels en bacteriën geven een zure en bittere smaak aan de koffie. Dit is hartstikke zonde van de heerlijke koffie en het is dan ook helemaal niet nodig. De oplossing is zelf je koffie branden, hiermee houdt je de smaak en kwaliteit van de koffie helemaal in eigen hand. Het branden van koffie is bovendien relatief eenvoudig en geeft je de meest heerlijke aromatische koffie die je maar kunt wensen.

Ongebrande koffie drinken

Je hoeft natuurlijk niet perse je koffie te branden. Je kunt ook heerlijk genieten van een kopje ongebrande koffie. Het is naast bijzonder lekker ook nog eens hartstikke gezond. De smaak van ongebrande koffiebonen is wel wat anders als de gebrande variant. De smaak van ongebrande koffie is licht zoet en wat sterker dan van de gebrande versie. De kleur is ook wat anders als die van de gebrande versie, het is wat lichter met een donkergroene gloed. De ongebrande koffie variant geeft je enorm veel energie en staat bekend als gezondheidsdrankje. Veel sporters nemen dan ook een kopje groene koffie voordat ze actief in de weer gaan voor net dat beetje extra energie. Omdat de bonen niet geroosterd zijn bevatten ze meer cafeïne als de geroosterde en dat zorgt mede voor die extra energieboost. Bijkomend voordeel is dat deze onbewerkte koffie variant je ook nog eens helpt om je lichaamsgewicht te doen laten afnemen!

De grootste collectie ongebrande koffiebonen

Café du jour heeft een prachtig assortiment aan groene koffiebonen beschikbaar gesteld voor de thuisbranders én grootverbruikers. Een zorgvuldig uitgezochte collectie van verse koffie die met de allergrootste zorg worden geselecteerd en bewaard. De ongebrande koffiebonen worden verzameld van over de hele wereld met elk haar eigen unieke karakter en smaak. Ben je nu net opzoek naar dat ene specifieke ongebrande koffieboon welke wij niet in het assortiment hebben? Graag gaan wij de uitdaging aan om jou toch die ene bijzondere groene koffieboon te leveren. Neem gerust contact op met onze klantenservice en wie weet kun je alsnog binnenkort genieten van jou zelf uitgezochte specifieke koffieboon.

Voordelen ongebrande koffiebonen

Ongebrande koffiebonen zijn goed voor de gezondheid. Naast dat je ongebrande koffiebonen natuurlijk zelf kunt branden, kan je de ongebrande koffiebonen bijvoorbeeld vermalen en gebruiken in een smoothie of mengen door een schaaltje yoghurt. De voordelen van ongebrande koffiebonen zijn:

 1. Zorgen voor een verlaagde bloeddruk.
 2. Werkt ontsteking remmend.
 3. Helpt bij het afvallen.
 4. Zijn rijk aan antioxidanten.
 5. Zorgen voor de regeneratie van vitamine E.
 6. Bevat geen diterpeen en cafestol.
 7. Bevat chlorogeenzuur.
 8. Is goed voor de huid en het haar.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews