Verse koffiebonen

Verse koffie

Verse koffie

De Café du Jour vers koffies zijn het werk van twee broers die van de passie voor koffie hun werk hebben gemaakt. Na jarenlange ervaring in de (Italiaanse) horeca is er vanaf 2015 eindeloos geëxperimenteerd met koffiebonen en espressomachines, op zoek naar de perfecte kop koffie. Eerst zonder commerciële intenties, maar uiteindelijk werd het delen van koffie met vrienden en familie zo groot dat besloten werd om van de hobby het werk te maken.

De Café du Jour vers koffies worden dagelijks gebrand in kleine batches om vervolgens geproefd en beoordeeld te worden door de brandmeester. Na goedkeuring worden de partijen koffie gecontroleerd en gefilterd op eventuele onregelmatigheden, verpakt, geseald en gelabeld met de branddatum van die dag. Zo ben je met de Café du Jour vers koffies altijd zeker van een verse zak koffie: nooit ouder dan vier weken op het moment dat de koffie bij je thuis aankomt. Dat proef je net zoals een brood van de bakker, dat is toch ook lekkerder dan een fabrieksbrood? Met koffie werkt dat precies zo.

Kortom: de meest ambachtelijke, vers gebrande koffie voor een hele eerlijke prijs.

Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Café du Jour Vers Gebrande Koffies Proefpakket
  Café du jour bestsellers verse koffie 4 x 1 kilo
  Waardering:
  94%
  Aanbiedingsprijs  52,95  48,58 Normale Prijs  59,80
 2. Café du Jour Espresso Madrugador Koffie
  Café du Jour Espresso Madrugador Koffie
  Waardering:
  95%
  Vanaf  5,95  5,46
 3. Café du Jour Ottima Qualità Koffie
  Café du Jour Ottima Qualità Koffie
  Waardering:
  100%
  Vanaf  5,95  5,46
 4. Café du Jour Ethiopia Lekempti Koffie
  Café du Jour Ethiopia Lekempti Koffie
  Waardering:
  89%
  Vanaf  5,95  5,46
 5. Café du Jour Brazil Santos Koffie
  Café du Jour Brazil Santos Koffie
  Waardering:
  93%
  Vanaf  5,95  5,46
 6. Café du Jour Indonesia Sumatra Raja Gayo koffie
  Café du Jour Indonesia Sumatra Raja Gayo koffie
  Waardering:
  94%
  Vanaf  8,45  7,75
 7. Café du Jour Caffè Crema Juntamente
  Café du Jour Caffè Crema Juntamente
  Vanaf  5,95  5,46
 8. Café du Jour Ethiopia Yirgacheffe koffie
  Café du Jour Ethiopia Yirgacheffe koffie
  Waardering:
  96%
  Vanaf  7,95  7,29
 9. Café du Jour Peru
  Café du Jour Peru
  Waardering:
  91%
  Vanaf  5,95  5,46
 10. Café du Jour Brazil Cerrado
  Café du Jour Brazil Cerrado
  Waardering:
  99%
  Vanaf  5,95  5,46
 11. Café du Jour Honduras
  Café du Jour Honduras
  Waardering:
  90%
  Vanaf  5,95  5,46
 12. Café du Jour Ethiopia Sidamo
  Café du Jour Ethiopia Sidamo
  Vanaf  5,95  5,46
 13. Café du Jour Espresso Volar Lejos Koffie
  Café du Jour Espresso Volar Lejos Koffie
  Waardering:
  87%
  Vanaf  5,95  5,46
 14. Café du Jour Zuid-Amerika Blend Koffie
  Café du Jour Zuid-Amerika Blend Koffie
  Waardering:
  100%
  Vanaf  5,95  5,46
 15. Café du Jour Centraal Amerika Blend Koffie
  Café du Jour Centraal Amerika Blend Koffie
  Waardering:
  90%
  Vanaf  5,95  5,46
 16. Café du Jour Guatemala Koffie
  Café du Jour Guatemala Koffie
  Waardering:
  83%
  Vanaf  5,95  5,46
 17. Café du Jour Nicaragua El Capitan Koffie
  Café du Jour Nicaragua El Capitan Koffie
  Waardering:
  85%
  Vanaf  5,95  5,46
 18. Café du Jour Colombia Excelso Santander Koffie
  Café du Jour Colombia Excelso Santander Koffie
  Waardering:
  80%
  Vanaf  5,95  5,46
 19. Zelf online koffiemelange en branding samenstellen
  Koffiebonen zelf melangeren
  Waardering:
  93%
   17,95  16,47
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Verse koffiebonen

Wie wel eens een kopje koffie heeft gedronken welke is gezet met vers gebrande koffiebonen, weet dat de beleving daarvan niet te evenaren valt. Koffie drinken van verse koffiebonen moet je minstens eens hebben geprobeerd. Sommige (luxe) merken liggen weken of maanden in het magazijn te wachten op een koper. Dat is natuurlijk helemaal niet raar en de koffie is gewoon een jaar houdbaar. Toch is het zo dat verse koffiebonen het lekkerst zullen smaken tussen dag 7 en dag 28 na het branden. In principe kunnen verse koffiebonen al gedronken worden 2 dagen na het branden. Omdat er gassen na het branden uit de bonen ontsnappen, is een week na branding het meest ideale moment om de koffiebonen te malen en te gebruiken. De koffiebonen van Café du Jour zijn heel vers. Het branden gaat op lagere temperaturen en daardoor verloopt het brandproces langzamer. Op deze wijze creëren de heren van Café du Jour een zeer gelijkmatig gebrande koffieboon. Afhankelijk van welke boon en roast het eindproduct moet worden, zal de temperatuur tussen de 170 en 215 graden zijn. De smaakbeleving van de koffiebonen die uit onze branderij komen is sensationeel. Als je de koffiebonen bestelt voor 15:00 uur in de middag, kan je ervan uit gaan dat jouw bonen diezelfde dag nog worden verzonden en nooit ouder zijn dan 2 weken.

Vers gebrande koffiebonen kopen

We bieden een breed scala aan beschikbare keuzes, waaronder populaire koffiemelanges, koffie van verschillende herkomsten, single origin en vers gedecafeïneerde koffie die je kunt kopen in kleine verpakkingen of in grote hoeveelheden. Je kunt vers gebrande speciale bonen van eersteklas kwaliteit gebruiken om thuis of op kantoor koffie te zetten. Er is niets dat beter smaakt dan een verse kop koffie en je koffie kan enkel zo goed smaken als de bonen toestaan. Kortom: goede bonen zorgen voor goede koffie. Verse koffie van hoge kwaliteit is dus heel belangrijk, vooral als je meer dan een kop nodig hebt om de dag goed door te komen. Alles wat koffieliefhebbers associëren met een vers gezette kop koffie, zoals de smaak en het aroma, komt van het brandproces dat begint met een lange reis van de bekende koffieproducenten over de hele wereld. Wanneer een rauwe, groene koffieboon wordt geplukt, bevat deze de voorlopers van die complexe smaakprofielen die verse koffie zijn typische geur en smaak geven. Ons brandproces zorgt voor een smaakexplosie met het aroma van chocola, karamel, bloemen of fruit. 
De koffiebonen worden blootgesteld aan de extreme hitte van een koffiebrander. De complexe samenstelling van mineralen van een groene boon - de koolhydraten, aminozuren, eiwitten, lipiden, water en cafeïne - smelten samen in chemische reacties die plaats maken voor die nootachtige en onweerstaanbare geur en smaak van koffie. Vervolgens wordt deze goed verpakt om de blootstelling aan de lucht te verminderen, zodat het niet kan degraderen en zijn smaak verliest voor het bij jou terecht komt. We zorgen ervoor dat we onze koffiebonen zo snel mogelijk na het roosteren brouwen, zodat je de meest verse, meest heerlijke koffie kunt krijgen. Laat je vrienden maar lekker jaloers worden! 

Hoe houden we gebrande koffiebonen vers?

Omdat vers geroosterde bonen hun frisheid gemakkelijk kunnen verliezen is het goed opslaan van de koffiebonen belangrijk. Er zijn factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je de koffie in huis haalt. Bewaar je kostbare aankoop op een droge plaats om blootstelling aan vocht te voorkomen. Houd de verpakking goed gesloten om de koffie af te schermen van lucht. Onze gewaardeerde koffieboonverpakkingen zijn uitgerust met een speciaal ventiel dat kooldioxide kan afgeven, zonder lucht erin te laten waardoor de bonen vers blijven. Deze zijn echter niet bedoeld voor langdurige opslag dus het beste is om de koffie niet al te lang te laten staan. Een kop koffie extra per dag kan dus geen kwaad met dit goede excuus! Onze koffie is geselecteerd op kwaliteit en karakter. Elke partij wordt vers met de hand geroosterd en dagelijks in heel Nederland verzonden. We branden voor en bezorgen je verse, heerlijke en speciale koffie. 

Er gaat niets boven verse koffiebonen

Bij Café du jour produceren we hoogwaardige koffie en om aan de vraag van koffiemarkten te voldoen leveren we koffie uit verschillende delen van de wereld. Je kunt kiezen uit een verschillend assortiment, van speciaal ontwikkelde koffiemelanges, premium koffie van single origin en gedecaffeïneerde koffie. Ze worden vers gebrand, verpakt en verzonden met het hoogste niveau van passie. Met onze jarenlange ervaring met het branden van koffie ben je ervan verzekerd dat je kop koffie altijd een glimlach teweegbrengt, zelfs bij degenen met een ochtendhumeur! We raden aan om je koffie in de vorm van verse bonen te kopen en ze thuis of op kantoor te malen om van de beste koffie te kunnen genieten. De koffiebonen worden vers aangeleverd, maar hoe geniet je nu van die echte verse kop koffie? Hiervoor is het het beste dat je alleen hetgeen maalt dat je op dat moment voor koffie gaat gebruiken. Op deze manier zal het maalsel niet oxideren en blijft de smaak onaangetast en overheerlijk! Daarnaast geniet je altijd van de koffie die jij lekker vindt, want je kunt je favoriete verse koffiebonen kopen, in plaats van dat je een standaard mengsel van verschillende soorten bonen in je kop koffie hebt zitten.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.8 / 5 op basis van 277 klantreviews

Copyright © 2012-2020 Café du Jour - 6WAYS - KvK: 68459491 - Btw-id: NL857453920B01