Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Café du Jour 100% arabica specialiteit India Monsooned Malabar

Laden...
7.95
  • Nooit meer zonder koffie
  • Altijd opzegbaar & nergens aan vast
  • Direct profiteren van korting
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel Nederland

Een van de nieuwste pareltjes, of nou euh ja, koffieboontjes in het assortiment van Café du Jour is de India Monsooned Malabar. Een krachtige en kruidige koffie die een tikkeltje donkerder gebrand is dan je normaal van ons gewend bent. 

Monsooned? Hoor ik je denken. Ja, monsooned. Zo'n tweehonderd jaar geleden duurde de reis van India naar Europa zo'n zes maanden. Dat met een houten schip in het vochtige moessonseizoen (monsoon!). De koffiebonen kregen tijdens die trip unieke eigenschappen door de vochtige en veranderlijke weersomstandigheden. Het resultaat: een kruidige, romige en zeer krachtige koffie. 

Tegenwoordig duurt de overvaart geen zes maanden meer en worden koffiebonen in een zeecontainer verplaatst. Daarom wordt het monsoon proces nagebootst: deze koffiebonen worden blootgesteld aan de moessonwinden die door pakhuizen aan de kustlijn van Malabar waaien. Tijdens dit proces worden de bonen dagelijks omgedraaid om schimmelvorming te voorkomen.

Het resultaat? Een zoete romige koffie, krachtig, en tonen van kruidige chocolade en noten.

Details

De India Monsooned Malabar is een bijzondere koffie. De oorsprong van het ontstaan van deze koffie ligt in de 17e eeuw. In die tijd werden de ruwe (groene) koffiebonen uit India met houten schepen naar Europa vervoerd. Een vrij barre zeiltocht waarbij het zo'n zes maanden duurde om langs Kaap de Goede Hoop naar Europa te varen. Tijdens de reis werden de ruwe koffiebonen blootgesteld aan de vochtige moessoncondities.

Wat bleek? De bonen veranderde van kleur, grootte, textuur en smaak. De koffie uit India was daarom kruidiger en romiger. Toen er moderne en beter beschermende manieren van transporteren kwamen verloren de bonen hun unieke karakter.

Daarom heeft men een manier ontwikkeld om deze eigenschappen in een gecontroleerde omgeving na te bootsen: tijdens het moessonseizoen worden de bonen in pakhuizen aan de Malabarkust zo'n 4 tot 5 maanden opgeslagen. Deze pakhuizen zijn deels open zodat de vochtige moessonwinden erdoor heen kunnen waaien.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJINDIA
MerkCafé du Jour
Geproduceerd inNederland
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
IntensiteitIntens (4/4)
Geur & smaakKruidig
Variëteit100% arabica
Geschikt voorEspresso, Cappuccino
Land van herkomstIndia
RegioMalabar
CafeineMet cafeïne

Een vrij barre zeiltocht waarbij het zo'n zes maanden duurde om langs Kaap de Goede Hoop naar Europa te varen.

Beoordelingen 50

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour 100% arabica specialiteit India Monsooned Malabar

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews