Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Yirgacheffe specialiteit 100% arabica - Verse koffiebonen

Laden...
7.95
  • Nooit meer zonder koffie
  • Altijd opzegbaar & nergens aan vast
  • Direct profiteren van korting
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel Nederland

Café du Jour Ethiophië Yirgacheffe koffie - 100% arabica

Kenners kennen deze koffie waarschijnlijk al. De premium arabica koffiebonen uit Yirgacheffe zijn in de afgelopen jaren beroemd geworden door de uitmuntende kwaliteit, geur en smaak. Niet onterecht! Het is een frisse koffie met een intens aroma en een zoete smaak. 

Details

Yirgacheffe koffiebonen

Yirgacheffe is een stad in zuid-Ethopië. De streek eromheen brengt vele fantastische koffies voort die bekend staan om de fruitige, heldere smaak en lichte tot medium body. Omdat de streek hooggelegen is (1700+ meter) groeit de koffie langzaam en heeft de Coffea Arabica koffieplant een lange tijd om de koffiebessen te ontwikkelen en te voeden. Zo ontwikkelt de plant de beste smaak mogelijk.

Koffie groeien in Yirgacheffe

De stad zelf die in de lokale taal Irgachefe heet ligt op een hoogte van 1900 meter boven zeeniveau in de Sidamo-provincie en is uitgegroeid tot het administratieve knooppunt van de koffiehandel in het district. De meeste Yirgacheffe koffieboeren zijn lid van de Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperative Union (YCFCU). Deze bestaat uit 23 sub-corporaties met in totaal 40.000 boeren. Andere (kleinere) boeren zijn lid van de Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU). Oromia is de regio waar een deel van de provincie onder valt. De corperaties zorgen voor het verwerken, sorteren en verkopen van de koffiebonen. Zo profiteren de boeren van een efficiente en professioneel verkooporgaan en stabiele betalingen die verspreid worden over het jaar zodat ze minder afhankelijk zijn van het oogstseizoen.

De koffiebranding van Yirgacheffe door Café du Jour

Te donker branden we deze koffie niet graag: dat doet afbreuk aan het heldere en fruitige karakter van deze boon. Een te lichte branding zorgt er voor dat we het zoetige missen. Daarom branden we deze boon precies tussen licht en donker in. De Yirgacheffe komt het beste tot zijn recht in een medium-branding zodat we de goede eigenschappen waar de koffie van Yirgacheffe om bekend staat niet "kapot branden" maar ook net over het zure van de lichte branding heen zijn. 

Zoals al onze koffiebonen: ambachtelijk en recent gebrand. Onze koffies worden per week gebrand in kleine batches en je zult nooit een verpakking ontvangen die langer dan vier weken geleden door de brander is gegaan. De branddatum staat altijd vermeld op de verpakking. Elke batch wordt gecontroleerd en gefilterd op eventuele onregelmatigheden.

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJETHYIR
MerkCafé du Jour
Geproduceerd inNederland
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
Intensiteit10 - Zeer krachtig
SmaakBloemig, Chocolade, Fruitig, Honing
VariëteitArabica
Ideale koffiebereidingenEspresso, Filterkoffie, Cappuccino
Land van herkomstEthiopië
CafeineJa
Koffie brandingMedium
Beoordelingen 95

Schrijf uw eigen review

Je review over Yirgacheffe specialiteit 100% arabica - Verse koffiebonen

FAQ
Klantvragen
Wat is de branddatum?
De branddatum van de koffiebonen van Café du Jour is meestal maximaal vier weken voor verzending. Dat betekent dat de koffiebonen doorgaans niet ouder zijn dan vier weken wanneer ze bij jou aankomen. Veel mensen vragen of koffiebonen na drie weken al te oud zijn. Het antwoord daarop is: nee. Vers gebrande koffie heeft na enkele weken juist de beste smaak. Tijdens het branden ontstaat koolstofdioxide (CO₂) in de koffiebonen, wat de smaak in het begin kan maskeren. Daarom is koffie op zijn best tussen één en vier weken na het branden. Na het branden worden de bonen direct verpakt in speciale koffiezakken met een eenrichtingsventiel. Dit ventiel laat CO₂ ontsnappen zonder dat er zuurstof binnenkomt, zodat de aroma's behouden blijven en de koffie vers blijft. Zo kun je rekenen op een optimaal vers product met volle smaak!
Heeft u gevonden wat u zocht?
Neem een abonnement op verse koffie!
Café du Jour scoort hoog in de klanttevredenheid
Delicatessen voor bij de koffie

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews