Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Oolong thee

Laden...
 1. Café du Jour verse losse thee - totaal pakket - 8 x 100 gram
 2. Rose romantique - oolong thee 100 gram - Café du Jour losse thee
  Rose romantique - oolong thee 100 gram - Café du Jour losse thee
  Bloemig Mild (1/4)
  Vanaf 5,20
   61,80 / kg
 3. Zwarte drakenthee uit China - oolong thee 100 gram - Café du Jour losse thee
 4. Brievenbusgeschenk - losse thee starterspakket 'light' - 3-4 artikelen
  Niet op voorraad
Oolong thee of "black dragon" thee komt oorspronkelijk uit China. De reden voor zijn unieke naam is dat de bladeren lang, donker en gekruld zijn. De black dragon thee is erg gezond en kent veel gezondheidsvoordelen. Stel je een thee voor die zowel gezond is als een hele gave naam heeft, wat wil je nog meer?

Over oolong thee

Oolong thee, een traditionele Chinese thee, bevindt zich ergens tussen groene en zwarte theeën, met een onvolledige oxidatie die zorgt voor een unieke smaakervaring. De kronkelende drakenlijken van oolong thee, zoals de zwarte draak en berg Dong Ding, spelen een belangrijke rol in ons assortiment van losse thee.

Diverse oolong theesoorten

Onze selectie van oolong thee omvat verschillende soorten, elk met een uitgesproken smaakprofiel. Van romige en zachte variëteiten tot houtachtige en bloemige aroma's, er is een oolong voor elke smaakpapil. De theebladeren worden met zorg geplukt en ondergaan een speciale verwerking, met aandacht voor het fermentatieproces en de oxidatie om de karakteristieke smaken te bereiken.

Bij Café du Jour hebben we niet alleen traditionele oolong-theeën, maar ook unieke blends met toevoegingen zoals rozenbloesem en goudsbloem voor een rijke en complexe smaakervaring. Als je de voorkeur geeft thee met cafeïnevrije opties, hebben we rooibos thee in ons assortiment.

Ons assortiment oolong thee, geplukt en geproduceerd in verschillende landen, waaronder China, Taiwan, India, en Vietnam, biedt een eerbetoon aan de rijke oorsprong van deze thee. Het bewerkingsproces, met temperaturen, graden van oxidatie en de zon als belangrijke factoren, creëert een kleurenpalet van theebladeren die je zintuigen zullen betoveren.

Gezondheidsvoordelen van oolong thee

Oolong thee staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen en deze variëren van het ondersteunen van gewichtsverlies tot het bevorderen van een gezonde huid. Door het gedeeltelijke oxidatieproces behoudt oolong thee veel van de antioxidanten die voorkomen in groene thee. Deze antioxidanten kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam en het bevorderen van algemene welzijn. Daarnaast wordt aangenomen dat oolong thee het metabolisme kan stimuleren, waardoor het een populaire keuze is voor diegenen die hun gezondheids- en wellnessdoelen nastreven.

Smaakprofiel van oolong thee

Oolong thee biedt een divers smaakpalet dat ergens tussen groene en zwarte thee ligt. De bladeren, met hun kronkelende drakenlijken, zorgen voor een uniek karakter en een uitgesproken smaakprofiel. Sommige oolong theesoorten hebben een bloemig en licht karakter, terwijl andere meer een licht noten karakter bevatten. De variatie in oxidatiegraden en de verschillende verwerkingsmethoden resulteren in een breed scala aan smaken, van romig en zacht tot levendig en karaktervol.

Oolong thee en zijn rol in de Chinese cultuur

Oolong thee heeft een belangrijke rol gespeeld in de Chinese cultuur, waar het al eeuwenlang wordt geplukt en geproduceerd. Het bewerkingsproces is van groot belang en wordt beschouwd als een kunstvorm. De zwarte draak, een traditioneel symbool, is afgeleid van de kronkelende drakenlijken van de theebladeren. Het karakter van oolong thee weerspiegelt de zachte en toch krachtige aard van de Chinese keizers, en het werd vaak als een drank voor keizerlijke hoven beschouwd.

Oolong thee

Geniet van het proces van het zetten van een kopje oolong thee door de theeblaadjes langzaam hun aroma's en smaken te laten vrijgeven. Met de keuze tussen losse gerolde thee, traditionele Chinese theesoorten en blends, biedt Café du Jour een scala aan producten voor alle thee-liefhebbers. Of je nu een filtermethode gebruikt of de voorkeur geeft aan de traditionele Chinese manier van infuseren, het resultaat is een kleurrijk kopje thee dat je zintuigen zal verleiden en je zal laten genieten van de diverse smaken van deze unieke oolong thee.

Koop oolong thee bij Café du Jour

Of je nu een thee-enthousiasteling bent die de traditionele Chinese theesoorten wil ontdekken of een nieuwkomer bent die op zoek is naar een nieuwe favoriete thee, Café du Jour nodigt je uit om onze oolong theeën te verkennen. Ontdek de wereld van smaken, vergelijk verschillende soorten, en vind de oolong die perfect bij je past. Laat je betoveren door de unieke karakteristieken van oolong thee, de thee die de kunst van oxidatie op meesterlijke wijze beheerst.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews