Praatjes ...

  1. Wat is cappuccino en hoe maak je een goede cappuccino

    Een klassieke cappuccino

    Cappuccino; wat is het nou eigenlijk?

    Iedereen weet wel dat een cappuccino een laagje melkschuim heeft. Maar waar bestaat een cappuccino nou eigenlijk in zijn geheel uit? De samenstelling van een cappuccino is helemaal niet lastig, ook zelf een cappuccino maken is niet moeilijk.

    De cappuccino bestaat uit drie gelijke delen van een goede espresso, melk en melkschuim. Hierbij kan je opmerken dat een latte macchiato bestaat uit dezelfde ingrediënten, maar dankzij de verhoudingen en wijze van bereiden zijn dit verschillende espressovarianten. Beide espressovarianten hebben hun eigen smaak en karakter. Bij de cappuccino is het de bedoeling dat als eerste de espresso wordt gezet in een passende kop. Belangrijk is dat de espresso sterk wordt gezet om ervoor te zorgen dat de j

    Lees meer »
  2. Hoe kan je thuis zelf koffie branden

    koffiebonen branden in een pan

    Koffieliefhebbers opgelet! We gaan je uitleggen hoe je je eigen koffiebonen kunt branden, gewoon thuis. Als je op deze pagina terecht bent gekomen is de kans groot dat je graag wilt leren hoe je koffiebonen kunt branden. Je kan waarschijnlijk inmiddels al een goed en lekker kopje koffie zetten. The next level is dan het branden van jouw eigen bonen. Als je je eigen bonen kunt branden, kunt je invloed uitoefenen op alle aspecten van jouw verse en zelf gezette koffie. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een kort overzicht geschreven hoe je je koffiebonen moet branden. Daaronder is het stappenplan wat uitgebreider omschreven. In ieder geval heb je nodig;

    Lees meer »
  3. Wat is koffie en waar komt het vandaan?

    Wat is koffie?

    Koffie komt van de Latijnse naam van het plantengeslacht Coffea. Het geslacht behoort tot de Rubiaceae familie en bevat ruim 6000 verschillende soorten planten en bomen die meestal in tropische gebieden groeien.

    Het geslacht Coffea bevat ten minste 25 verschillende soorten waarvan sommige meer dan 10 meter hoog kunnen worden. Voor ons zijn er 2 belangrijke soorten binnen het Coffea geslacht: Coffea Arabica en Coffea Canephora.

    Coffea Arabica vs. Coffea Canephora

    • Coffea Arabica, produceert arabicabonen, waar de meeste kwaliteitskoffie van wordt gemaakt. Arabica is de enige koffie die gedronken kan worden zonder dat de bonen gemixt zijn met andere soorten koffiebonen (een mix is een melange). Arabicakoffie is over het algemeen vrij mild en komt onder meer uit Brazilië.
    • Coffea
    Lees meer »
  4. 3 fabels over koffie die ook jij geloofde, tot nu…

    3 fabels over koffie die ook jij geloofde, tot nu…

    Nederlanders drinken gemiddeld zo’n twee kopjes koffie per dag, dat is gelijk aan ongeveer zeven kilo koffiebonen per jaar. Daarmee staan we in de top drie van koffiedrinkers in de wereld na Noorwegen en Finland. De populariteit van koffie gaat gepaard met tegenstrijdige adviezen en bevindingen van bijvoorbeeld gezondheidscoaches. Daarom lossen we vandaag alvast drie hardnekkige mythes over koffie op.

    1. Koffie drinken droogt je uit = onzin.

    Cafeïne is urineafdrijvend, je moet er iets vaker van plassen en dus is heeft het een uitdrogend effect. Althans, als het hoofdbestanddeel van koffie geen water zou zijn.

    De hoeveelheid water in koffie telt mee in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water die mensen moeten drinken. Uit een onderzoek naar cafeïne inname blijkt dat een normale hoeveelheid cafeïne niet zorgt voor uitdroging. Het komt er op neer dat het water in k

    Lees meer »
  5. De Italiaanse koffiecultuur: voor en na je Italiaanse vakantie

    De Italiaanse koffiecultuur: voor en na je Italiaanse vakantie

    Italië en koffie: een niet te missen combinatie. In bijna elk land ter wereld waar koffie wordt gedronken zijn de koffiesmaken en -gewoontes gebaseerd op de Italiaanse koffiecultuur. Italianen zijn de grondleggers van deze koffiecultuur, ze beginnen er 's ochtends vroeg mee en zelfs nog na een late Italiaanse maaltijd wordt er koffie gedronken. Tijd om de Italiaanse koffiecultuur eens iets verder onder de loep te nemen. Alles over de gewoontes en gebruiken vind je hier zodat je tijdens je vakantie naar Italië niet voor gek staat als je een kop koffie besteld. Als je eenmaal terug bent van je welverdiende vakantie wil je natuurlijk terug naar die Italiaanse sferen, daarom hebben wij de beste Italiaanse koffiebonen voor je.

    De dag begint met... cappuccino

    Het spellen van het woord cappuccino roept bij menig Nederlander altijd nog even twijfels op, jawel het zijn echt twee p's en twee c's. Het begin van de dag is hét id

    Lees meer »
  6. Koffie leren drinken, hoe gaat dat?

    Koffie leren drinken, hoe gaat dat?

    Vroeger vond ik koffie eigenlijk ook helemaal niet zo lekker, dat veranderde toen ik een jaar of 14 was en ik in de spoelkeuken van een restaurant ging werken. Ik had gezegd dat ik geen koffie  hoefde, maar ongevraagd stonden er aan het einde van de dag dan toch nog vijf volle en koude bakkies koffie naast mij op het aanrecht. Zonde natuurlijk, op een gegeven moment ben ik het toch maar gaan proberen. En tja, toen bleef ik gaan..

    De meeste kinderen zullen bij het nemen van een slok koffie een gezicht opzetten alsof ze hun tanden in een citroen zetten. Een aantal jaren later is een groot deel van de kinderen die nu jong zijn toch vol aan de koffie, hoe komt dat nou eigenlijk?

    Kinderen hebben meer smaakpapillen dan volwassenen, deze smaakpapillen zijn ook meer verspreid over de hele mond. Verschillende smaken zijn daarom anders voor kinderen dan voor volwassenen. Koffie zonder melk en suiker heeft van zichzelf nogal een sterke smaak, daarom drinken zelfs veel

    Lees meer »
  7. Hete koffie in de lucht gooien... bij -32 graden

    Hete koffie in de lucht gooien... bij -32 graden

    Bij Café du jour drinken we onze koffie meestal op kantoor achter het bureau of in het magazijn na het inpakken van de bestellingen. Maar niet iedereen kan natuurlijk zo normaal zijn als wij, gelukkig hebben we daar dan de video's van. Zoals deze man die gaat rodelen met een bak koffie in zijn handen, normaalste zaak van de wereld natuurlijk. Maar als je de welverdiende koffie dan over je schouder gooit (zonde..) bij -32 graden gebeurt er dit...

    De koffie lijkt meteen in de lucht te 'ontploffen'. Dat komt omdat de hete koffie zeer snel verdampt in de koude droge lucht. Dat levert in ieder geval bijzondere beelden op.

    Lees meer »
  8. Dit zijn de koffiegewoontes van werkend Nederland

    Dit zijn de koffiegewoontes van werkend Nederland

    Een gemiddelde Nederlander drinkt zo'n 150 liter koffie per jaar. Als je nagaat dat een groot deel van de bevolking vijf dagen in de week werkt kun je wel raden waar het grootste deel van die 150 liter gedronken wordt: op het werk. In 2015 deed Nestlé onderzoek naar de koffiegewoontes van werkend Nederland. Buiten dat het leuke feitjes zijn om te weten is het hele interessante informatie voor werkgevers. 

    Koffiegewoontes op de zaak

    • Ongeveer de helft van de ondervraagde werknemers drinkt zijn of haar koffie altijd precies op dezelfde manier. De vernieuwing die men wel graag ziet zijn koffiebekertjes met een dekseltje zodat de koffie meegenomen kan worden, 38% van de respondenten gaf aan daar behoefte aan te hebben. Een hele eenvoudige aanpassing met veel (positieve) impact.
    • Ongeveer 40% zou betalen voor koffie die gezet wordt door een echte barista. De gemiddelde prijs die mensen willen betalen is € 1,10 per
    Lees meer »
  9. Arabica vs. Robusta, wat is het verschil?

    Arabica vs. Robusta, wat is het verschil?

    Koffie komt van de Latijnse naam van het plantengeslacht Coffea. Het geslacht behoort tot de Rubiaceae familie en bevat ruim 6000 verschillende soorten planten en bomen die meestal in tropische gebieden groeien. Het geslacht Coffea bevat ten minste 25 verschillende soorten waarvan sommige meer dan 10 meter hoog kunnen worden. Voor ons zijn er 2 belangrijke soorten binnen het Coffea geslacht: Coffea Arabica en Coffea Canephora. 

    Coffea Arabica vs. Coffea Canephora

    • Coffea Arabica, produceert arabicabonen, waar de meeste kwaliteitskoffie van wordt gemaakt. Arabica is de enige koffie die gedronken kan worden zonder dat de bonen gemixt zijn met andere soorten koffiebonen (een mix is een melange). Arabicakoffie is over het algemeen vrij mild en komt onder meer uit Brazilië.
    • Coffea Canephora, produceert robustabonen, die vaak worden gebruikt in melanges (gem
    Lees meer »
  10. Ben je een fanatieke sporter? Dan heb je een goede reden om koffie te drinken

    Ben je een fanatieke sporter? Dan heb je een goede reden om koffie te drinken

    Dat koffie goed voor je is hebben we je al eerder verteld, koffie kent een hoop psychische- en lichamelijke voordelen. De Universiteit van Georgia heeft daar nu weer extra bewijs voor geleverd. Onderzoek wijst uit dat een kop koffie je sportprestaties gunstig beïnvloed. Simon Higgins bestudeerde 600 wetenschappelijke artikelen over de effecten van koffie. Hij richtte zich op de verbanden tussen cafeïne consumptie en het uithoudingsvermogen van sporters. Tijdens negen daaropvolgende experimenten waarbij deelnemers moesten fietsen of lopen bestudeerde hij het uithoudingsvermogen van de proefpersonen. Higgins kwam er achter dat 3 tot 7 milligram cafeïne per kilo van het lichaam het uithoudingsvermogen van de proefpersonen met maar liefst 24% verhoogde.  Een kop koffie bevat zo'n 75 tot 150 mil

    Lees meer »
Pagina

Beoordeeld met 4.7 / 5 gebaseerd op 43 Google klantreviews 

Copyright © 2012-2018 6WAYS. All rights reserved.