Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 685 Google klantreviews 

Maandelijkse Archieven: Maart 2017

 1. Hete koffie in de lucht gooien... bij -32 graden

  Hete koffie in de lucht gooien... bij -32 graden

  Bij Café du jour drinken we onze koffie meestal op kantoor achter het bureau of in het magazijn na het inpakken van de bestellingen. Maar niet iedereen kan natuurlijk zo normaal zijn als wij, gelukkig hebben we daar dan de video's van. Zoals deze man die gaat rodelen met een bak koffie in zijn handen, normaalste zaak van de wereld natuurlijk. Maar als je de welverdiende koffie dan over je schouder gooit (zonde..) bij -32 graden gebeurt er dit...

  De koffie lijkt meteen in de lucht te 'ontploffen'. Dat komt omdat de hete koffie zeer snel verdampt in de koude droge lucht. Dat levert in ieder geval bijzondere beelden op.

  Lees meer »
 2. Dit zijn de koffiegewoontes van werkend Nederland

  Dit zijn de koffiegewoontes van werkend Nederland

  Een gemiddelde Nederlander drinkt zo'n 150 liter koffie per jaar. Als je nagaat dat een groot deel van de bevolking vijf dagen in de week werkt kun je wel raden waar het grootste deel van die 150 liter gedronken wordt: op het werk. In 2015 deed Nestlé onderzoek naar de koffiegewoontes van werkend Nederland. Buiten dat het leuke feitjes zijn om te weten is het hele interessante informatie voor werkgevers. 

  Koffiegewoontes op de zaak

  • Ongeveer de helft van de ondervraagde werknemers drinkt zijn of haar koffie altijd precies op dezelfde manier. De vernieuwing die men wel graag ziet zijn koffiebekertjes met een dekseltje zodat de koffie meegenomen kan worden, 38% van de respondenten gaf aan daar behoefte aan te hebben. Een hele eenvoudige aanpassing met veel (positieve) impact.
  • Ongeveer 40% zou betalen voor koffie die gezet wordt door een echte barista. De gemiddelde prijs die mensen willen betalen is € 1,10 per
  Lees meer »
 3. Arabica vs. Robusta, wat is het verschil?

  Arabica vs. Robusta, wat is het verschil?

  Koffie komt van de Latijnse naam van het plantengeslacht Coffea. Het geslacht behoort tot de Rubiaceae familie en bevat ruim 6000 verschillende soorten planten en bomen die meestal in tropische gebieden groeien. Het geslacht Coffea bevat ten minste 25 verschillende soorten waarvan sommige meer dan 10 meter hoog kunnen worden. Voor ons zijn er 2 belangrijke soorten binnen het Coffea geslacht: Coffea Arabica en Coffea Canephora. 

  Coffea Arabica vs. Coffea Canephora

  • Coffea Arabica, produceert arabicabonen, waar de meeste kwaliteitskoffie van wordt gemaakt. Arabica is de enige koffie die gedronken kan worden zonder dat de bonen gemixt zijn met andere soorten koffiebonen (een mix is een melange). Arabicakoffie is over het algemeen vrij mild en komt onder meer uit Brazilië.
  • Coffea Canephora, produceert robustabonen, die vaak worden gebruikt in melanges (gemixt
  Lees meer »
 4. Ben je een fanatieke sporter? Dan heb je een goede reden om koffie te drinken

  Ben je een fanatieke sporter? Dan heb je een goede reden om koffie te drinken

  Dat koffie goed voor je is hebben we je al eerder verteld, koffie kent een hoop psychische- en lichamelijke voordelen. De Universiteit van Georgia heeft daar nu weer extra bewijs voor geleverd. Onderzoek wijst uit dat een kop koffie je sportprestaties gunstig beïnvloed. Simon Higgins bestudeerde 600 wetenschappelijke artikelen over de effecten van koffie. Hij richtte zich op de verbanden tussen cafeïne consumptie en het uithoudingsvermogen van sporters. Tijdens negen daaropvolgende experimenten waarbij deelnemers moesten fietsen of lopen bestudeerde hij het uithoudingsvermogen van de proefpersonen. Higgins kwam er achter dat 3 tot 7 milligram cafeïne per kilo van het lichaam het uithoudingsvermogen van de proefpersonen met maar liefst 24% verhoogde.  Een kop koffie bevat zo'n 75 tot 150 milligram

  Lees meer »

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.8 / 5 op basis van 685 klantreviews