Dit zijn de koffiegewoontes van werkend Nederland

Een gemiddelde Nederlander drinkt zo'n 150 liter koffie per jaar. Als je nagaat dat een groot deel van de bevolking vijf dagen in de week werkt kun je wel raden waar het grootste deel van die 150 liter gedronken wordt: op het werk. In 2015 deed Nestlé onderzoek naar de koffiegewoontes van werkend Nederland. Buiten dat het leuke feitjes zijn om te weten is het hele interessante informatie voor werkgevers. 

Koffiegewoontes op de zaak

  • Ongeveer de helft van de ondervraagde werknemers drinkt zijn of haar koffie altijd precies op dezelfde manier. De vernieuwing die men wel graag ziet zijn koffiebekertjes met een dekseltje zodat de koffie meegenomen kan worden, 38% van de respondenten gaf aan daar behoefte aan te hebben. Een hele eenvoudige aanpassing met veel (positieve) impact.
  • Ongeveer 40% zou betalen voor koffie die gezet wordt door een echte barista. De gemiddelde prijs die mensen willen betalen is € 1,10 per kopje koffie.
  • Het favoriete koffie-tijdstip van maar liefst 47% van de respondenten is voor 9 uur 's ochtends.
  • Gemiddeld drinkt men op het kantoor 4,2 kopjes koffie per dag.

Je zou kunnen zeggen dat koffie de brandstof van het kantoor is, zorg dus in ieder geval voor goede bonen in de automaat!