Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 685 Google klantreviews 

Maandelijkse Archieven: Februari 2017

 1. Wat gebeurt er met je lichaam als je koffie drinkt?

  Wat gebeurt er met je lichaam als je koffie drinkt?

  Na water is koffie het meest gedronken drankje ter wereld, de cafeïne zorgt ervoor dat je alertheid hoger wordt en je vermoeidheid afneemt. Maar wat gebeurt er nou eigenlijk met je lichaam als je een kop koffie drinkt? Een Australisch koffiebedrijf, Map Coffee maakte er een infographic over waarvan we de resultaten hier voor je op een rijtje hebben.

  Dit gebeurt er met je als je koffie drinkt

  Nadat je 's ochtends de koffiemachine hebt aangedaan en de aangename koffiegeur zich door je huis verspreid is het tijd om te gaan genieten van je vers gezette kop koffie. Na een aantal slokken verandert er al het één en ander aan je fysieke en mentale gesteldheid. De effecten op een rijtje:

  Na 10 minuten - cafeïne komt in je bloedsomloop

  Zodra de cafeïne in je bloedsomloop terechtkomt gaat je hartslag en bloeddruk licht omhoog. Wist je dat de cafeïne er ook voor kan zorgen dat de effecten van alcohol minder merkbaar worden tussen de 10 en 90 minuten na het drinken van een kop koffie?

  Na 20 minuten - je alertheid stijgt

  Je begint je alerter te voelen en je concentratie neemt toe. Je probleemoplossend vermogen is daardoor groter. Dit effect kan tot 10 uur lang (!!) aanhouden. De alertheid zorgt ervoor dat je snelle beslissingen beter kunt afwegen en kleinigheidjes minder snel vergeet. Het risico dat je bijvoorbeeld je sleutels vergeet of kwijtraakt wordt kleiner.

  Na 30 minuten - toegenomen fysieke gesteldheid

  Je lichaam maakt meer serotonine aan, daardoor werken je spieren efficiënter en zijn je fysieke prestaties beter. Ook je adrenalineniveau neemt toe, dat zorgt er voor dat je minder snel moe raakt en je meer energie hebt.

  Tot 4 uur na je kop koffie - meer vet verbranding

  Koffie zorgt ervoor dat je meer vet verband, zelfs als je niks doet. Dit effect houdt ongeveer 4 uur lang aan.

  Tot 6 uur na je kop koffie - vrolijker

  Ongeveer 6 uur lang zijn angstgevoelens minder en is de tevredenheid toegenomen.

  Lees meer »
 2. Thuis zelf een caffè latte maken!

  Thuis zelf een caffè latte maken!

  Soms wil je wel eens even wat anders dan je standaard kopje koffie. Iets om jezelf of je visite eens lekker mee te verwennen. Daarom gaan we je vandaag uitleggen hoe je een caffè latte maakt. Zonder dat je daar voor € 3,- of zelfs meer bij een luxe koffiebar hoeft neer te leggen, gewoon met de spullen die je waarschijnlijk al in huis hebt.

  Wat is een caffè latte?

  Een caffè latte is een koffiedrank gemaakt van espresso en warme melk, in sommige landen noemen ze een caffè latte ook wel café au lait. Laten we de caffè latte voor het gemak even een koffie verkeerd op z'n Italiaans noemen. Eigenlijk is het een milde cappuccino zonder schuim met een iets lichtere kleur en een zachte romige smaak. Als je het echt spannend wil maken kun je een smaakje toevoegen door middel van een koffiesiroop, hazelnoot bijvoorbeeld.

  Wat heb je nodig om hem thuis te maken?

  We gaan er even van uit dat

  Lees meer »
 3. Mensen die koffie drinken leven langer

  Mensen die koffie drinken leven langer

  Zo, en dan nu de beste onderzoeksresultaten die 2015 ons nog gaan brengen. Koffie is MEGAGEZOND. Dat blijkt uit een onderzoek over koffie van de gerenommeerde Harvard Universiteit. Koffiedrinken wordt steeds hipper en dat is niet slecht, zo blijkt. Koffiedrinkers leven namelijk langer!

  Het onderzoek van de Harvard Universiteit duurde zo’n 30 jaar en er waren 200.000 artsen en gezondheidsspecialisten bij betrokken. Personen die één tot vijf koppen koffie per dag drinken hebben minder kans om te overlijden, zelfs als ze aan diabetes lijden of roken.

  Buiten dat je dus langer leeft door het drinken van koffie zijn er nog veel meer voordelen; er is minder kans op hersen- en hartziektes, Alzheimer en Parkinson. Het maakt daarbij niet uit of je koffie met- of zonder cafeïne drinkt.

  Mocht je nog geen koffie drinken dan hopen we dat je bij deze over gehaald bent ;-).

  Lees meer »
 4. Beckham trakteert op: koffie!

  Beckham trakteert op: koffie!

  De voormalig voetballer David Beckham die onder meer bij Machester united en Real Madrid heeft gevoetbald zag in de Engelse hoofdstad Londen een eerstehulpverlener die een gevallen man aan het helpen was. Terwijl hulpverlener Catherine Maynard met het slachtoffer op de ambulance aan het wachten was stapte niemand minder als Beckham om te vragen of het goed ging met de man. Na bevestiging stapte hij weer in zijn auto. Daar bleef het niet bij; een aantal minuten later kwam hij terug met warme koffie! Hulpverlener Maynard  zei tegen de BBC dat ze het eerst niet kon geloven en dat ze eerst dacht dat het iemand was die leek op Beckham. Prima gozer, die Beckham!  

  Lees meer »

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.8 / 5 op basis van 685 klantreviews