Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Julius Meinl

Julius Meinl Koffie

De beroemde Julius Meinl Mohr, die sinds de oprichting dienstdoet als bedrijfslogo, is een iconisch symbool dat wereldwijd wordt erkend. Het logo symboliseert een jonge man met een Fez (rode hoofdtooi met een kwastje) en brengt hulde aan de historische invloed van het Turkse Ottomaanse rijk dat in 1683 koffie naar Wenen bracht. Dit logo is het internationale handelsmerk van Julius Meinl Koffie. Het merk heeft een zeer sterke positie in Europa, vooral in het thuisland Oostenrijk, maar is ook in het buitenland goed gevestigd.

Julius Meinl, opgericht in 1862, is een van de oudste koffiebranders ter wereld en heeft zijn reputatie als leverancier van koffiesoorten en thee van topkwaliteit tot op de dag van vandaag gehandhaafd. Uitgebreide koffiekennis bij de inkoop van groene koffie en langdurige relaties met koffieboeren, een zorgvuldige selectie van bonen door familieleden en het typisch Weens roosteren door hun koffiespecialisten dragen bij aan de perfecte kop koffie.

Sinds de oprichting in Wenen, Oostenrijk, is de vijfde generatie van de Meinl-familie nog steeds actief betrokken bij het bedrijf van vandaag!

 1. Julius Meinl Trend Collection Caffè Crema Intenso - koffiebonen - 1 kilo
 2. Julius Meinl proefpakket - koffiebonen - 3 x 1 kilo
  Julius Meinl proefpakket - koffiebonen - 3 x 1 kilo
  Julius Meinl

   43,84 Normale Prijs 45,38

 3. Julius Meinl Trend Collection Espresso Classico - koffiebonen - 1 kilo
  Julius Meinl Trend Collection Espresso Classico - koffiebonen - 1 kilo
  Chocolade, Kruidig Medium (2/4)
  Vanaf 12,75
   13,19 / kg
 4. Julius Meinl Caffè Crema Premium Collection - koffiebonen - 1 kilo
  Julius Meinl Caffè Crema Premium Collection - koffiebonen - 1 kilo
  Kruidig, Notig Sterk (3/4)
  Vanaf 13,36
   13,82 / kg
 5. Julius Meinl Espresso Premium Collection - koffiebonen - 1 kilo
  Aanbieding
  Julius Meinl Espresso Premium Collection - koffiebonen - 1 kilo
  Bloemig, Fruitig Medium (2/4)
  Vanaf 13,36
   13,82 / kg

De Geschiedenis van Julius Meinl

In 1862 opende Julius Meinl I een kruidenwinkel in het centrum van wenen. Waar hij groene koffiebonen, cacao, thee, kruiden, rijst en suiker verkoopt. Dit verliep goed en de winkel groeide snel. In 1877 revolutioneert Julius Meinl II het koffiebranden met een proces dat hij zelf ontwikkeld heeft. In het proces kwamen bonen niet langer meer in contact met steenkoolgassen. Voor het eerst waren koffiebonen vrij van nasmaak, terwijl ze het volledige natuurlijke aroma behielden. De eerste echte Julius Meinl Koffiebonen.

Door deze grote verandering had het bedrijf van de familie Meinl een heuze groeispurt gemaakt. De verkoop van Julius Meinl Koffiebonen werd al snel te groot voor alleen een winkel en kreeg een hoofdkantoor. Deze verhuisde in 1912 naar wat nu Julius Meinl Gassa wordt genoemd (deze weg is later vernoemd naar Julius Meinl II) in het 16e district van Wenen, waar het tot de dag van vandaag nog steeds gevestigd is. In 1913 werd Julius Meinl benoemd tot grootste koffiebrander in het Oostenrijks-Hongaarse rijk en tevens de grootste importeur van koffie en thee in Centraal-Europa. Dat zijn zo’n 50 miljoen inwoners!

Aan het begin van 1950 opende Julius Meinl een flagship store in Wenen. Deze winkel is tot de dag van vandaag de nummer een locatie voor premium fijn voedsel in Wenen. Door de grootste koffiebrander van Centraal-Europa te worden verspreid het woord over Julius Meinl Koffie snel. In 2002 opende Julius Meinl zijn eerste koffiehuis in Chicago. Toen ze het bouwen van koffiehuizen onder de knie hadden hebben ze in 2008 het grootste koffiehuis ter wereld gebouwt! Tussen de natuurgeschiedenis, naast het kunstmusea in Wenen tijdens het Europees voetbalkampioenschap. In 2009 werd de PREMIUM-koffie van Julius Meinl uit 1862 gelanceerd voor de horeca. Het is nu mogelijk om in restaurants te genieten van de PREMIUM Julius Meinl koffiebonen. Momenteel bestaan ze al meer dan 150 jaar. Het bedrijf blijft groeien.

De producten van Julius Meinl

Met verschillende braadstukken biedt het Julius Meinl-koffieassortiment een breed en divers assortiment om aan ieders smaak te voldoen. Onze koffieproducten zijn onderverdeeld in twee hoofdgroepen.

Professionele koffie

Het professionele koffie assortiment is geschikt voor elke restaurateur, die gasten premium kwaliteit, geweldige smaak en eigentijds design in één wil aanbieden. Ons assortiment bestaat uit volle boonkoffie en gemalen koffie, allemaal verkrijgbaar in verschillende maten. Er zijn veel verschillende melanges en talloze braadstukken om aan alle soorten eisen te voldoen.

Voor thuiskoffies

Het koffie assortiment voor de detailhandel varieert van ontbijtkoffie tot premium espressomixen, top single region koffie en innovatieve capsules voor ieders smaak.

Duurzaamheid van Julius Meinl

Duurzaamheid is meer dan alleen een woord voor Julius Meinl. Ze leven het, geloven het, denken het en zijn ervan overtuigd dat dit de enige manier is om verder te gaan in de toekomst. Ze zijn ervan overtuigd dat het welzijn van vandaag en de hoge levensstandaard de wereld nog steeds mooi en divers moeten maken voor toekomstige generaties. Ze willen dat onze kinderen de wereld zien, haar verschillende volkeren, dieren en de natuur in al haar schoonheid en diversiteit. Laten we allemaal helpen om dit mogelijk te maken. Bij Julius Meinl hebben ze gecommitteerd om het te laten gebeuren.

Julius Meinl’s nieuwste duurzame prestaties:

Ze hebben de hoeveelheid gebruikte materialen voor al de verpakkingen aanzienlijk verminderd om een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van onze omgeving.
Ze hebben innovaties bedacht voor alternatieve verpakkingsmaterialen, zoals onze afbreekbare grond op theezakjes.
Het ISO 14001-milieuzorgsysteem is geïmplementeerd bij de productie in Vicenza.
Ook is Julius Meinl troste leden van Fairtrage, Organic/Bio en UTZ

Neem een kijkje in de shop en ervaar waarom Julius Meinl Koffie wereldwijd favoriet is.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews