Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Pu-Erh thee

Laden...
Van hoog naar laag sorteren
 1. Detox - Pu-Erh thee 100 gram - Café du Jour losse thee
 2. Pu Erh & Cacao - Pu-Erh thee 100 gram - Café du Jour losse thee
 3. Forest Fruit - Pu-Erh thee 100 gram - Café du Jour losse thee
 4. Café du Jour verse losse thee - fruitig pakket - 3 x 100 gram
 5. Pu Erh & Mint - Pu-Erh thee 100 gram - Café du Jour losse thee
 6. Pu Erh - Pu-Erh thee 100 gram - Café du Jour losse thee
  Pu Erh - Pu-Erh thee 100 gram - Café du Jour losse thee
  Café du Jour
  Vanaf 4,60
   54,60 / kg
 7. Brievenbusgeschenk - losse thee starterspakket 'light' - 3-4 artikelen

Pu-Erh thee? Wat is dat? Het klinkt raar! Nou, Pu-Erh thee klinkt misschien een beetje grappig, maar het is supergezond! In China heeft Pu-Erh thee de reputatie dat het geneest en stress verlicht. Chinese thee-experts hebben zelfs gezegd dat Pu-Erh gewichtsverlies kan bevorderen en het zicht kan verbeteren. Nu hoor ik je hier denken, "dit is gewoon oude mensen thee". Maar wat als ik je vertel dat Pu-Ehr de perfecte katerbehandeling is? Probeer het zelf en bestel nu!

Over Pu-Erh thee

Pu-Erh thee, afkomstig van de bladeren van de Camellia sinensis plant, is een gefermenteerde zwarte thee die zijn oorsprong vindt in de Chinese provincie Yunnan. Deze thee, ook bekend als sheng Pu-Erh, ondergaat een uniek rijpingsproces dat minstens vijf jaar duurt, waarbij de theebladeren worden geperst in verschillende vormen, zoals cakes, met een kenmerkende donkerrode kleur.

Het productieproces van Pu-Erh thee

Het productieproces van Pu-Erh is uniek in de thee-industrie, waar traditionele en moderne methoden naast elkaar zijn toegepast. De bladeren worden geoxideerd en gefermenteerd, waardoor de thee een aardse smaak en aroma's van noten ontwikkelt. Een nieuw rijpingsproces, bedacht om het product sneller verkoopbaar te maken, heeft de rijpingstijd verkort tot slechts een paar maanden.

Het nieuwe rijpingsproces, hoewel kunstmatig versneld, behoudt de gezondheidsvoordelen van Pu-Erh thee. De thee bevat hogere concentraties antioxidanten, wat gunstig is voor het bestrijden van vrije radicalen in het lichaam. Bovendien heeft Pu-Erh thee, dankzij de natuurlijke fermentatie, vele gezondheidsvoordelen die het tot een geliefde en gezonde drank maken.

Rijping van Pu-Erh

Het proces van het laten rijpen van Pu-Erh thee heeft zijn wortels in de Tang-dynastie en de Qing-dynastie, waarin de thee op traditionele wijze werd gefermenteerd. In deze methode werden de theeblaadjes zorgvuldig geplukt en vervolgens blootgesteld aan bacteriën, gisten en de natuurlijke geur van de omgeving. Het resultaat was een kopje Pu-Erh thee met een rijke, kruidige smaak en aardachtige tonen.

Het drinken van Pu-Erh thee wordt vaak geassocieerd met verschillende smaken, afhankelijk van de rijping en productiemethode. De aardse smaak, in combinatie met de kruidige en notige tonen, maakt het tot een ideale keuze om te genieten na een maaltijd of om te helpen bij het afvallen.

Pu-Erh thee

Of je nu kiest voor losse Pu-Erh thee of geperste varianten, het zetten van een kopje Pu-Erh vereist heet water en geduld. De theeblaadjes laten rijpen is een essentieel onderdeel van het proces, waarbij de aroma's zich ontwikkelen en de smaak intenser wordt. De gezondheidsvoordelen, waaronder cafeïne en antioxidanten, maken Pu-Erh thee tot een waardevolle toevoeging aan de wereld van theeën, met zijn unieke smaakprofiel en lange geschiedenis in China.

De gezondheidsvoordelen van Pu-Erh

Pu-Erh thee staat bekend om verschillende gezondheidsvoordelen, hoewel het belangrijk is te onthouden dat individuele reacties op thee kunnen variëren. Hier zijn enkele potentiële gezondheidsvoordelen van Pu-Erh thee:

 • Antioxidanten: Pu-Erh thee bevat antioxidanten die vrije radicalen in het lichaam kunnen bestrijden. Antioxidanten dragen bij aan celbescherming en kunnen helpen bij het verminderen van oxidatieve stress.
 • Hartgezondheid: Er wordt gesuggereerd dat Pu-Erh thee kan bijdragen aan een gezond hart door het verlagen van het cholesterolgehalte en het bevorderen van een gezonde bloeddruk. De antioxidanten in de thee kunnen helpen bij het verminderen van de opbouw van plaque in de bloedvaten.
 • Gewichtsbeheer: Sommige studies suggereren dat Pu-Erh thee kan helpen bij gewichtsbeheer en het verminderen van vetophoping in het lichaam. Het wordt soms gebruikt als een ondersteuning bij gewichtsverliesprogramma's.
 • Spijsvertering: Pu-Erh thee staat bekend om zijn digestieve eigenschappen. Het kan de spijsvertering bevorderen, opgeblazen gevoel verminderen en de algehele darmgezondheid ondersteunen.
 • Energie en concentratie: Pu-Erh thee bevat cafeïne, zij het in kleinere hoeveelheden dan bij sommige andere theeën. Dit kan helpen bij het stimuleren van alertheid, concentratie en energieniveaus zonder de extreme schommelingen die soms worden ervaren met koffie.

Hoewel Pu-Erh thee vele gezondheidsvoordelen lijkt te hebben, is het essentieel om het te beschouwen als onderdeel van een algehele gezonde levensstijl, inclusief een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Pu-Erh thee kopen bij Café du Jour

Bij Café du Jour kun je de beste Pu-Erh thee kopen, een gefermenteerde zwarte thee die bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen en unieke smaakprofiel. Onze selectie omvat zorgvuldig geperste Pu-Erh thee. Met behulp van traditionele methoden naast moderne processen wordt de kunstmatige rijping van Pu-Erh op een paar maanden versneld, waardoor het eerder drinkbaar wordt.

De Pu-Erh thee die je bij Café du Jour kunt kopen, biedt een kruidige en aardachtige smaak, typerend voor deze gefermenteerde thee. De theebladeren, afkomstig uit de Chinese provincie Yunnan, worden gefermenteerd met bacteriën en gisten, wat bijdraagt aan de unieke smaak en het hoge gehalte aan antioxidanten. Onze Pu-Erh thee is als goede wijn: met de tijd wordt de smaak rijker en dieper, waardoor elke kop een genot is om te drinken.

Of je nu een liefhebber bent van zwarte thee, groene thee of andere theesoorten, de Pu-Erh thee van Café du Jour biedt een onderscheidende ervaring. Bij Café du Jour nodigen we je uit om onze selectie Pu-Erh thee te ontdekken en te genieten van de rijke traditie en smaak die deze theeplant te bieden heeft.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews