Illy

Illy koffie; weet wat je wilt

Zoals er ook vele variaties zijn in het drinken en bereiden van je koffie, zijn er ook vele variaties in merken koffie. Huismerken, A merken, B merken, dure merken en meer betaalbare merken. Zomaar een greep uit het aanbod. De een valt meer in de smaak dan de andere, want zoveel mensen, zoveel wensen.

Illy weet dit, want dit gespecialiseerde bedrijf gaat al heel wat jaren mee en heeft een rijke geschiedenis. In 1933 wordt het Illycaffé te Triëst door Francesco Illy opgericht. Hedendaags heeft de derde generatie van de familie de leiding. Het bedrijf dankt zijn bekendheid door de onmiskenbare smaak van hun koffie en het feit dat ze hun expertise omtrent koffie ruim inzetten. Zo hebben zij hun eigen koffiemachines, café’s, barista’s en merchandise over de hele wereld. Dat maakt hen een buitengewoon innovatief en uniek bedrijf, wat er aan bijdraagt dat zij een geheel eigen koffiecultuur van excellente kwaliteit neerzetten. Illy heeft een uitgebreid keuze aanbod in koffie en Illy koffiebonen. Bij Illy is er keuze uit capsules, gemalen koffie, koffiebonen of E.S.E. Servings. oftewel, koffiepads. Deze zijn allen verkrijgbaar in verscheidene smaken en variaties. Koffie van Illy of Illy bonen is er voor iedereen. De koffie van Illy bestaat uit een unieke mix van maar liefst negen Arabica-variëteiten. Om de hoogste kwaliteit te bieden, worden de Arabica bonen van alleen de beste oogsten in de wereld geselecteerd. De uitgebalanceerde smaak zal nooit gaan vervelen en smaakt keer op keer naar meer.

Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Illy Monoarabica proefpakket 6 x 250 gram
  illy koffiebonen Monoarabica proefpakket 6 x 250 gram
   40,75  37,39 Normale Prijs  47,94
 2. Illy koffiebonen proefpakket 5 x 250 gram
  illy - koffiebonen - proefpakket 5 x 250 gram
   35,96  32,99 Normale Prijs  39,95
 3. Illy donkere branding (zwart) intenso 250 gram gemalen koffie
  illy Intenso - gemalen koffie - Donkere Branding Zwart - 250 gram
  Waardering:
  100%
  Vanaf  5,79  5,31
 4. Illy donkere branding (zwart / intenso) koffiebonen 250 gram
  illy Intenso - koffiebonen - Donkere Branding Zwart - 250 gram
  Waardering:
  83%
  Vanaf  5,79  5,31
 5. Illy normale branding (rood) koffiebonen 250 gram
  illy Classico - koffiebonen - Normale Branding Rood - 250 gram
  Waardering:
  98%
  Vanaf  5,79  5,31
Tonen als Foto-tabel Lijst

20 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Illy koffie en meer

Er is geen plekje op de wereld waar er geen koffie wordt gedronken. Er zijn talloze culturele verschillen, er zijn talloze landen en talloze talen. De taal van de koffie is een universele taal en wordt overal ter wereld begrepen. Menig mens start zijn dag met een heerlijke kop koffie. Ook na een dag werken biedt een kop koffie die comfort en ontspanning waar je zo naar hunkert. Het wordt niet voor niets een bakkie troost genoemd! Ja, ik denk echt dat koffie de meest gedronken warme drank ter wereld is. Hoewel hij tegenwoordig ook wel koud wordt gedronken! Rap opgevolgd door thee. Of zou het stiekem juist andersom zijn?

Talloze manieren om koffie te drinken

Er zijn legio manieren en variaties waarop koffie gedronken wordt. De een houdt van lekker sterk, terwijl de ander niet vies is van een flinke teug koffiemelk. Je kunt je koffie ook op andere wijze sterk drinken. Denk dan bijvoorbeeld aan een teug Whiskey aangevuld met slagroom en basterdsuiker en je hebt een heerlijke Irish coffee. Dit zijn nog maar twee voorbeelden van de mogelijkheden van koffie. De smaken en mogelijkheden zijn hedendaags eindeloos, er zijn wereldwijd meer dan vijftig soorten koffie. Toch zijn er slechts twee soorten die je in de commercie terug vindt, dat zijn ‘Arabica’ en ‘Robusta’.

Van koffieboon tot koffie

Voor iedere koffie geldt dat water en koffiebonen de basis ingrediënten vormen. Dat zal voor niemand een verrassing zijn! Maar wist je ook dat een koffieboon eigenlijk helemaal geen boon is? Een koffieboon is eigenlijk een zaad van een koffieplant. De koffieboon heeft zijn aanduiding als boon te danken aan het feit dat de zaad wel heel veel op een boon lijkt. Het rijpen en verwerken van de koffieboon omhelst een heel proces. Dat is niet in een dagje gepiept. Wanneer de koffieboon dit hele proces heeft doorlopen, worden de bonen gebrand en gemalen. De manier waarop de koffiebonen worden gerijpt, gebrand en welke duur daar aan is verbonden, bepaalt voor een deel de smaak van de koffie. Echter hangt dit niet alleen van deze aspecten af, maar bijvoorbeeld ook van de duur dat de gemalen koffiebonen met water in aanraking zijn geweest. Ook van belang is, in welke streek de koffieboon zijn oorsprong vindt. Want iedere streek verbouwt en verwerkt de koffiebonen op zijn eigen wijze. Of natuurlijk door welke maag de koffiebessen zijn gegaan!

Bestel Illy koffie online

Illy koffie kun je heel makkelijk op de website van Café du jour bestellen. Je kunt op je gemak bekijken wat jou aanspreekt. Ben je op zoek naar Illy koffie of Illy bonen, of weet je het nog niet precies? Neem gewoon eens op je gemak het assortiment en de mogelijkheden door. Lees de informatie over de verschillende producten en kijk wat bij jou past. Passie is ook een belangrijke smaakmaker voor koffie, en dat is precies wat Illy uitademt. Heb je binnenkort een verjaardag van een échte koffieliefhebber? Of ben je op zoek naar iets voor jezelf? Ook voor originele cadeaus of cadeautips kun je op de website van Café du jour terecht. Van Illy koffiebonen, unieke Illy probeerpakketten, een Koffieglas To Go, tot complete koffiemachines. Je vindt het allemaal bij Café du jour! De speciale cadeauverpakking maakt je cadeau compleet.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.8 / 5 op basis van 199 klantreviews

Copyright © 2012-2020 Café du Jour - 6WAYS - KvK: 68459491 - Btw-id: NL857453920B01