Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Gember thee: wat zijn de voordelen en hoe maak je het?

Hoe moet je gemberthee maken: stappenplan

Veel mensen vragen zich af hoe ze gemberthee moeten maken. Het maken van deze thee is echter heel makkelijk. De stappen zijn hieronder uitgelegd. Voordat je gaat beginnen, moet je zorgen dat je de volgende ingrediënten in huis hebt: gemberwortel, waterkoker, theepot, citroen en een beetje honing.

 1. Snij de gemberwortel in kleine gelijkmatige stukjes. De wortel hoef je niet te schillen
 2. Doe de stukjes gember in de theepot. Giet hier vervolgens het bijna kokende water overheen.
 3. Laat de thee een minuut of 5 trekken
 4. Voeg een theelepel citroensap toe aan de thee en schenk de thee uit zodat deze niet blijft doortrekken. Wil je een mildere smaak aan de gemberthee? Voeg dan een theelepel honing toe aan de thee.

Gemberthee heeft voordelen

Over gemberthee maar ook over andere bereidingen van gember wordt veel beweert. Deze wortel kan helpen bij misselijkheid en menstruatiepijn en is ook goed voor je immuunsysteem. Echter is dit niet met 100% zekerheid bewezen. Hoe dan ook is gember niet slecht voor je. De verschillende bereidingen van gember, dus ook gemberthee staan dan ook in de schijf van vijf. Er wordt ook wel eens gezegd dat je van gemberthee zou afvallen. Dat is echter niet waar. Wel is het zo dat gemberthee gewoon heel weinig calorieen bevat, een stuk minder dan bijvoorbeeld frisdrank. Dus het helpt als alternatief van frisdrank wel bij het afvallen.

Wil je wel graag gemberthee maar heb je geen zin om verse gemberwortel in huis te halen? Bestel dan kant- en klare gemberthee van Café du Jour.

 1. Fresh Ginger - zwarte thee 100 gram - Café du Jour losse thee
 2. Gember in pure chocolade 250 gram
  Gember in pure chocolade 250 gram
  Café du Jour
   5,50
   22,00 / kg

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews