Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 683 Google klantreviews 

Maandelijkse Archieven: Mei 2017

 1. 3 fabels over koffie die ook jij geloofde, tot nu…

  3 fabels over koffie die ook jij geloofde, tot nu…

  Nederlanders drinken gemiddeld zo’n twee kopjes koffie per dag, dat is gelijk aan ongeveer zeven kilo koffiebonen per jaar. Daarmee staan we in de top drie van koffiedrinkers in de wereld na Noorwegen en Finland. De populariteit van koffie gaat gepaard met tegenstrijdige adviezen en bevindingen van bijvoorbeeld gezondheidscoaches. Daarom lossen we vandaag alvast drie hardnekkige mythes over koffie op.

  1. Koffie drinken droogt je uit = onzin.

  Cafeïne is urineafdrijvend, je moet er iets vaker van plassen en dus is heeft het een uitdrogend effect. Althans, als het hoofdbestanddeel van koffie geen water zou zijn.

  De hoeveelheid water in koffie telt mee in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water die mensen moeten drinken. Uit een onderzoek naar cafeïne inname blijkt dat een normale hoeveelheid cafeïne niet zorgt voor uitdroging. Het komt er op neer dat het water in koffie

  Lees meer »
 2. De Italiaanse koffiecultuur: voor en na je Italiaanse vakantie

  De Italiaanse koffiecultuur: voor en na je Italiaanse vakantie

  Italië en koffie: een niet te missen combinatie. In bijna elk land ter wereld waar koffie wordt gedronken zijn de koffiesmaken en -gewoontes gebaseerd op de Italiaanse koffiecultuur. Italianen zijn de grondleggers van deze koffiecultuur, ze beginnen er 's ochtends vroeg mee en zelfs nog na een late Italiaanse maaltijd wordt er koffie gedronken. Tijd om de Italiaanse koffiecultuur eens iets verder onder de loep te nemen. Alles over de gewoontes en gebruiken vind je hier zodat je tijdens je vakantie naar Italië niet voor gek staat als je een kop koffie besteld. Als je eenmaal terug bent van je welverdiende vakantie wil je natuurlijk terug naar die Italiaanse sferen, daarom hebben wij de beste Italiaanse koffiebonen voor je.

  De dag begint met... cappuccino

  Het spellen van het woord cappuccino roept bij menig Nederlander altijd nog even twijfels op, jawel het zijn echt twee p's en twee c's. Het begin van de dag is hét ideale moment voor het drinken van een lekkere cappuccino. Het liefst vergezeld met een zoete croissant die soms nog gevuld wordt met jam. Maar let op: na een uur of 11 à 12 's morgens bestel je het beste geen cappuccino meer, het is volgens de Italianen immers meer een ontbijtdrank. Volgens hun mixt die warme melk niet met je volle maag, tijd voor iets anders dus! Koffiebonen die zich érg goed lenen voor een heerlijke cappuccino:

  • Illy koffiebonen
  • Segafredo Selezione Crema koffiebonen
  • Lavazza Qualita Rossa koffiebonen

  Geschikt voor elk uur: espresso

  Op safe spelen? Bestel de koffie zoals Italianen hem het meest drinken: als espresso. Als je hem wilt bestellen in de Italiaanse horeca hoef je simpelweg 'un caffè' te bestellen. Je zult merken dat je de zeer hete en sterke koffie in een heel klein voorverwarmd kopje krijgt. Als je in het zuiden van Italië bent krijg je er standaard flink wat suiker in, als je dat liever niet hebt bestel je 'un caffè amaro' ofwel: een espresso zonder suiker. Je kunt elk uur van de dag espresso bestellen zonder dat je gek wordt aangekeken, zelfs na een late Italiaanse maaltijd wordt er vaak espresso gedronken. Het is immers goed voor de spijsvertering. Echte Italianen zie je vaak staand bij een koffiebar even een minuutje rust nemen voor een Caffè. Koffie to-go (meenemen in de hand) is een stuk minder populair in Italië. Un caffè heeft een mooie cremalaag op de bovenkant door de juiste druk en temperatuur van de espressomachine. De inhoud van je kopje zal misschien tegen vallen, maar vergis je niet in de kracht van de inhoud! Thuis Italiaanse 'caffè' (espresso) maken met je eigen espressomachine? Deze koffiebonen zijn er perfect voor:

  • Kimbo Espresso Bar Premium (sterk, voor halfautomaten en mokapotjes)
  Lees meer »
 3. Koffie leren drinken, hoe gaat dat?

  Koffie leren drinken, hoe gaat dat?

  Vroeger vond ik koffie eigenlijk ook helemaal niet zo lekker, dat veranderde toen ik een jaar of 14 was en ik in de spoelkeuken van een restaurant ging werken. Ik had gezegd dat ik geen koffie  hoefde, maar ongevraagd stonden er aan het einde van de dag dan toch nog vijf volle en koude bakkies koffie naast mij op het aanrecht. Zonde natuurlijk, op een gegeven moment ben ik het toch maar gaan proberen. En tja, toen bleef ik gaan..

  De meeste kinderen zullen bij het nemen van een slok koffie een gezicht opzetten alsof ze hun tanden in een citroen zetten. Een aantal jaren later is een groot deel van de kinderen die nu jong zijn toch vol aan de koffie, hoe komt dat nou eigenlijk?

  Kinderen hebben meer smaakpapillen dan volwassenen, deze smaakpapillen zijn ook meer verspreid over de hele mond. Verschillende smaken zijn daarom anders voor kinderen dan voor volwassenen. Koffie zonder melk en suiker heeft van zichzelf nogal een sterke smaak, daarom drinken zelfs veel

  Lees meer »

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.8 / 5 op basis van 683 klantreviews