Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Maatschappelijke betrokkenheid

Laden...

Met z’n allen zijn we verantwoordelijk voor een schone, leefbare en veilige omgeving. Café du jour doet er alles aan om het je zo veel mogelijk naar de zin te maken. We verzenden je pakketje zo snel mogelijk, zorgen voor een zorgeloze retourafhandeling en leveren uitsluitend producten waar we zelf achter staan.

We zijn ons er van bewust dat de dingen die we doen een impact op maatschappij en milieu hebben. Sommige producten die we verkopen worden geproduceerd in landen waar slechte arbeidsomstandigheden de norm zijn. Je bestelling wordt wellicht bezorgd in een vervuilende bestelbus. We gebruiken nu en dan een dikke laag verpakkingsmateriaal om kwetsbare producten te verzenden en we ontvangen regelmatig producten retour die niet meer verkoopbaar zijn.

De negatieve impact op mens, milieu en maatschappij die daaruit voortvloeit beperken we altijd zo veel mogelijk. Hoewel wij nog geen groot bedrijf zijn en de schade die wij aanrichten dus relatief klein is, doen we er toch alles aan om een zo positief mogelijke draai te geven aan onze bedrijvigheid. Ook denken we altijd na over hoe we onze impact in de toekomst ook zo veel mogelijk kunnen beperken.

Impact beperken

Om onze impact te beperken maken we bewuste keuzes in met wie en met wat we werken. We werken met koeriers die bewust bezig zijn met het milieu door bijvoorbeeld steeds vaker fietsbezorgers inzetten en die met elektrische- of groengas voertuigen rijden of experimenteren. Ook gebruiken we, waar mogelijk, inpakmateriaal van gerecycled papier met bijvoorbeeld het Der Blaue Engel keurmerk. De producten die wij zelf importeren komen altijd uit Europese landen waarvan we weten dat goede arbeidsomstandigheden gemeengoed zijn. De goederen die we via andere leveranciers inkopen zijn uitsluitend van fabrikanten die een goede reputatie hebben op het gebied van arbeidsomstandigheden van zowel de (fabrieks-)medewerkers als medewerkers van de grondstoffenleverancier.

Iets terugdoen

Jaarlijks heeft Café du jour te maken met onverkoopbare producten. Bijvoorbeeld artikelen welke niet meer verkocht worden vanwege een seizoenswisseling of simpelweg omdat de uiterste houdbaarheidsdatum bijna verloopt. Gelukkig gebeurt het zelden dat we iets weg hoeven te gooien. Een deel wordt weggegeven aan personen of stichtingen die zich inzetten voor ontwikkelingslanden. Verder geven we soms artikelen gratis weg bij bestellingen als extraatje. Andere producten worden met korting verkocht tegen prijzen die onder de inkoopprijs liggen. Daarnaast sponsoren we (sport)clubs en non-profit organisaties door bijvoorbeeld de clubkleding te vergoeden of leveren.

Meer weten of opmerkingen?

Dat horen we graag van u. U kunt ons het beste even een bericht sturen op klantenservice@cafedujour.nl onder vermelding van “Maatschappelijke betrokkenheid” en uw onderwerp.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews