Hario ijskoffie maker

Zo maak je een ijskoffie met ingredienten die iedereen in huis heeft. Binnen 10 minuten heb jij een lekkere ijskoffie gemaakt. Dit recept is voor 1 groot glas. Wil je ijskoffie maken voor een gezelschap? Vermenigvuldig dan diit recept met het aantal gasten dat je wilt voorzien van een lekker glas ijskoffie.

ijskoffie maken

Ingrediënten voor ijskoffie

  • 150ml koude espresso (sterke koffie)
  • 100ml melk of 2 bollen vanille ijs
  • Kaneelpoeder
  • Slagroom lobbig of stijf geklopt
  • Ijsklontjes

Bereiding van ijskoffie

Mix alle ingrediënten behalve de slagroom, door elkaar met behulp van een blender of staafmixer. Het ijskoffiemengsel giet je nu over in een groot glas. De ijskoffie maak je nu af met een lekkere scheut (lobbige) slagroom. Tip; je kan eventueel ook nog wat siroop of chocolade vlokken over de slagroom strooien.

Alternatief met minder calorieën

In het bovenstaande recept zitten wel wat calorieën omdat er roomijs en slagroom in zit. Wil je liever een ijskoffie drinken of serveren met minder calorieën? Maak dan gewoon een ijskoffie met sterke koffie, ijsklonten en eventueel naar smaak een beetje melk en/of suiker of siroop. Deze ingrediënten meng je gewoon door elkaar. Als je voldoende ijs toevoegt aan de hete koffie, dan koelt de koffie voldoende af. Wil je het wat professioneler aanpakken? Dan kan je gebruik maken van een ijskoffie maker. Zoals deze van Hario bijvoorbeeld: Hario ijskoffie maker.