Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Koffie laten malen bij Café du Jour

Laden...
Koffiemaling bij Café du Jour

Bij Café du Jour weten we dat het omtoveren van hele bonen tot een geweldig kopje koffie een kunst is. We willen dat je geniet van de beste koffie-ervaring, en daarom bieden we verschillende maalmogelijkheden aan, van Turks tot French press. Wij zorgen ervoor dat jouw voorkeur voor maalgraad perfect wordt vervuld. Naast hele bonen kun je daarom op ons gehele assortiment vers gebrande koffie een maalgraad kiezen op de productpagina. Je koffie wordt dan vlak voor verzending speciaal voor jou gemalen.

Als je onze maalopties verkent, zie je misschien een kleine meerprijs voor gemalen koffie. Die meerprijs is er omdat we investeren in top-notch koffiemolens en regelmatig dure maalschijven vervangen. We streven naar perfectie in elke kop, daar hoort een perfecte maling bij en daar worden kostbare spulletjes voor gebruikt.

Onze toewijding aan versgemalen koffie betekent dat we jouw selectie met zorg voorbereiden. De EK43 molen, beroemd om zijn precisie, wordt ingezet om een consistente maalgraad te creëren die perfect is afgestemd op jouw manier van koffiezetten, of dat nu met een espressomachine, Aeropress of French press is. We zijn ervan overtuigd dat de verbeterde koffie-ervaring die je krijgt door jouw maalgraad te kiezen, de kleine meerprijs meer dan waard is.

Ontdek de perfecte maalgraad voor jouw brouwsel:

Turkse koffie

Vers gemalen - Turkse koffie

Lang voordat Nederlanders koffie uit West-Afrika en Jemen over de hele wereld verspreidden, dronk men in de Arabische wereld al koffie. De Ottomanen brachten deze heerlijke specerijen naar Istanbul. Het allereerste koffiehuis ter wereld opende hier in 1554 in de wijk Tahtakale, waar koffiedrinken een culturele gelegenheid werd.

Deze fijne maling, vergelijkbaar met cacaopoeder, is perfect voor Turkse koffie. Historisch gezien verbonden met huwelijkstradities, deze koffie wordt vaak ongefilterd genoten, soms met suiker en soms met een vleugje kardemom voor extra smaak.

De koffie wordt samen met eenzelfde hoeveelheid suiker in een "cezve" (soort pannetje) gedaan, waar water aan wordt toegevoegd. Het geheel wordt langzaam aan de kook gebracht. Nadat de koffie een tijdje heeft gekookt, wordt deze met de koffiedrab en al in een espressokopje geschonken. Omdat Turkse koffie nogal sterk is, wordt deze meestal geserveerd met een glas water. Het is de bedoeling dat de koffie niet helemaal wordt opgedronken, zodat het koffiedik in het kopje achterblijft.

Mahlkönig EK43 & Santos NO4 bij Café du Jour

Espresso Halfautomaat

Vers gemalen - Espresso halfautomaat (handmatig)

Een fijne maling die de basis vormt voor al je favoriete koffiedrankjes zoals cappuccino's, lattes en flat whites. Espresso, afkomstig uit Italië, is een term die ergens in 1900 uit Italië overgevlogen is van het woord "esprimere" dat ergens iets uitdrukken betekent.

Even voor de goede orde: het is dus GEEN EXpresso, maar gewoon espresso. We noemen deze maalgraad bij Café du Jour Espresso Halfautomaat (handmatig) omdat deze maalgraad het meest gebruikt wordt in espressomachines met een piston, een halfautomaat dus. Als je koffie in het daarvoor klepje van de volautomaat gooit, heb je ook deze maling nodig.

In de basis proberen we de meeste koffies die we verkopen hier bij Café du Jour in ieder geval als espresso met deze maling.

Percolator

Vers gemalen - Percolator

Deze maling, vergelijkbaar met espresso maar iets grover, past perfect bij de iconische Mokapot. Deze Italiaanse uitvinding uit 1933 combineert traditie met functionaliteit en heeft een opvallende achthoekige vorm. Het hete water wordt door de druk door de koffie heen geperst en komt er als koffie uit in het bovenste gedeelte van de percolator. We gebruiken een iets grovere maling dan bijvoorbeeld espresso.

Aeropress

Vers gemalen - Aeropress

Net iets grover dan espresso, is deze maling de perfecte reisgenoot voor de Aeropress. Uitgevonden door de Amerikaanse ingenieur Alan Adler in 2005, staat de Aeropress bekend om zijn draagbaarheid en indrukwekkende prestaties. Het is een relatief eenvoudig koffiezetapparaatje waarbij je gebruik maakt van heet water en dit handmatig door de koffie heen drukt.

(Snel)filter

Vers gemalen - Snelfilter

Reguliere maling voor gebruik in filterapparaten, snelfiltermachines en we gebruiken hem ook voor de Hario V60. Beetje tussen grof en medium in zodat het hete water met de juiste snelheid door de koffie heen zakt.

Cafetière

Vers gemalen - Cafetière

Ook wel bekend als French Press, coffee press, plunger, stantuffo en vele andere namen wereldwijd, biedt de Cafetière een grove maling die een rijke en aromatische koffie oplevert. Draagbaar, gemakkelijk te gebruiken en veelzijdig, het is een favoriet onder koffieliefhebbers wereldwijd. De maling is wat grover omdat het hete water vrij lang in contact blijft met de koffie en bovendien laat het metalen filter te fijn gemalen koffie makkelijk door.

Chemex

Vers gemalen - Chemex

De Chemex, ontworpen in 1941 door Peter Schlumbohm, is een handmatige pour-over koffiemaker. Met behulp van dikke papieren filters biedt deze maling een super schone kop koffie, en de prachtige vorm maakt het zelfs een kunstwerk dat te zien is in verschillende musea over de hele wereld. Door de eigenschappen van het speciale Chemex filterpapier malen we deze koffie op een andere manier dan bijvoorbeeld snelfiltermaling.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews