Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Ethiopie Arabica Yirgacheffe grade 2 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo

Laden...
23.83
Ethiopie Arabica Yirgacheffe grade 2 - ongebrande koffiebonen
Kies het aantal stuks:
  • 5 stuks
     23,12  115,60
  • 10 stuks
     22,64  226,40
  • 25 stuks
     22,16  554,00
  • 50 stuks
     21,45  1.072,50
Of neem een losse voor   23,83
Alle genoemde prijzen in dit blok zijn inclusief BTW.
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel Nederland

De gewassen koffie uit Yirgacheffe, een subregio in Sidamo, is zo bekend en gewild dat hij als een eigen microregio wordt beschouwd.

Deze single origin koffie is kruidachtig, bloemig met hints van appel, rozemarijn en perzik.

Let op: dit is ongebrande koffie die dus nog gebrand moet worden voor consumptie.

Details

Yirgacheffe is een district in de zuidelijke regio Sidamo in Ethiopië. Yirgacheffe wordt algemeen erkend als een van de "geboortegebieden" van koffie. De gewassen koffie uit dit district is zo bekend en gewild dat Yirgacheffe wordt beschouwd als een eigen microregio.

De meeste koffiesoorten die in Yirgacheffe worden verbouwd, zijn lokale landrassen (die in het verleden Ethiopische heirloom werden genoemd).

Meer Informatie
ArtikelnummerCDJ-OB-0011
EAN8720598671155
MerkCafé du Jour
Geproduceerd inEthiopië
Beoordelingen 5

Schrijf uw eigen review

Je review over Ethiopie Arabica Yirgacheffe grade 2 - ongebrande koffiebonen - 1 kilo

Veelgestelde vragen
Klantvragen
Zijn deze Ethiopische Yirgacheffe bonen geschikt voor iedereen of vooral voor liefhebbers van een bepaald smaakprofiel?
Deze Ethiopische Yirgacheffe bonen hebben een fruitig, bloemig karakter, met hints van appel, rozemarijn en perzik. Ze zijn vooral geliefd bij liefhebbers van een wat fruitigere, kruidachtige koffie. Voor wie houdt van uitgesproken, complexe smaken waarin de oorsprong goed te proeven is, zijn deze bonen een uitstekende keuze.
Welke smaak kan ik verwachten na het branden van deze bonen?
Na het branden geven deze Yirgacheffe-bonen een zachte, fruitige koffiesmaak met bloemige tonen en hints van appel, rozemarijn en perzik. Afhankelijk van de brandgraad kunnen deze fruitige en kruidige smaken meer of minder uitgesproken naar voren komen.
Zijn deze ongebrande bonen harder dan andere bonen om te malen?
Ongebrande (groene) koffiebonen zijn inderdaad veel harder dan gebrande bonen en kunnen niet in een reguliere koffiemolen gemalen worden. Ze dienen eerst gebrand te worden; daarna worden ze brosser en geschikt om te malen met een koffiemolen.
Moet ik deze bonen nog zelf branden voordat ik ze kan gebruiken?
Ja, deze bonen zijn ongebrand (groen) en bedoeld voor mensen die zelf hun koffie willen branden. Ze zijn niet geschikt om direct te malen en te zetten. Zorg ervoor dat u de bonen eerst op de gewenste roastgraad brandt voordat u ze gebruikt voor koffie.
Heeft u gevonden wat u zocht?

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews