Koffiebonen

Koffiebonen; slim bestellen bij Café du jour

Gemak dient de mens, en met koffiebonen is dat niet anders. Het mag dan interessant klinken als je kunt vertellen dat je zelf koffieplantages in Ethiopië of Guatemala hebt bezocht voor een zakje vers gebrande bonen, maar online je koffiebonen bestellen via Café du jour is natuurlijk vele malen slimmer.

Bij Café du jour vind je een ruim aanbod aan koffie en koffiebonen. Koffiebonen die geschikt zijn om te gebruiken in jouw volautomatische espressomachine, of die je kunt vermalen voor gebruik in een halfautomaat. Op deze pagina vind je onze keuze uit verschillende A-merken. Doordat je ook de mogelijkheid hebt te selecteren op de gewenste sterkte en de prijs, kun je altijd de koffiebonen kopen van jouw smaak.

 1. Gimoka Gran Bar koffiebonen 1 kilo
  Gimoka Gran Bar koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 7,95
 2. Illy Monoarabica Ethiopië koffiebonen 250 gram
  Illy Monoarabica Ethiopië koffiebonen 250 gram
  Vanaf € 6,25
 3. Illy Monoarabica Brazilië Koffiebonen 250 gram
  Illy Monoarabica Brazilië Koffiebonen 250 gram
  Vanaf € 6,25
 4. Illy donkere branding (zwart) koffiebonen 250 gram
  Illy donkere branding (zwart) koffiebonen 250 gram
  Vanaf € 5,75
  Waardering:
  100% of 100
 5. Lavazza Crema e Aroma koffiebonen 1 kilo
  Lavazza Crema e Aroma koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 10,95
 6. Lavazza Caffe Espresso koffiebonen 1 kilo
  Lavazza Caffe Espresso koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 13,95
 7. Kimbo Espresso Bar Extreme koffiebonen
  Kimbo Espresso Bar Extreme koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 16,59
 8. Lavazza Qualita Rossa koffiebonen
  Lavazza Qualita Rossa koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 10,95
 9. Segafredo Intermezzo koffiebonen 1 kilo
  Segafredo Intermezzo koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 6,49
  Waardering:
  100% of 100
 10. Segafredo Espresso Casa koffiebonen 1 kilo
  Segafredo Espresso Casa koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 8,25
  Waardering:
  100% of 100
 11. Mövenpick caffè crema koffiebonen 1 kilo
  Mövenpick caffè crema koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 9,25
 12. Mövenpick Espresso koffiebonen 1 kilo
  Mövenpick Espresso koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 9,25
  Waardering:
  100% of 100
 13. Gina Wiener Kaffee koffiebonen 1 kilo
  Gina Wiener Kaffee koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 7,59
 14. Lavazza Qualità Oro Koffiebonen 1 kilo
  Lavazza Qualità Oro Koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 12,49
  Waardering:
  100% of 100
 15. Illy Monoarabica Guatemala koffiebonen 250 gram
  Illy Monoarabica Guatemala koffiebonen 250 gram
  Vanaf € 6,25
 16. Segafredo Selezione Crema koffiebonen 1 kilo
  Segafredo Selezione Crema koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 9,39
  Waardering:
  100% of 100
 17. Caffè Vergnano 1882 'espresso'
  Caffè Vergnano 1882 Espresso Koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 13,95
  Waardering:
  90% of 100
 18. Lucaffé EspressoBar koffiebonen 1 kilo
  Lucaffé EspressoBar koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 12,95
  Waardering:
  80% of 100
 19. Lavazza Super Crema Espresso Koffiebonen 1 kilo
  Lavazza Super Crema Espresso Koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 13,49
 20. Julius Meinl Espresso Wiener Art koffiebonen 1 kilo
  Julius Meinl Espresso Wiener Art koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 12,59
  Waardering:
  60% of 100
 21. Caffè Miglior Cremoso Crema 1 kilo koffiebonen
  Caffè Miglior Cremoso Crema 1 kilo koffiebonen
  Vanaf € 8,95
  Waardering:
  90% of 100
 22. Lucaffé Mamma Lucia koffiebonen 1 kilo
  Lucaffé Mamma Lucia koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 16,45
 23. Kimbo Prestige Koffiebonen 1 kilo
  Kimbo Prestige Koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 18,45
 24. Lavazza Gran Espresso koffiebonen 1 kilo
  Lavazza Gran Espresso koffiebonen 1 kilo
  Vanaf € 14,59

Alleen de beste koffiebonen

Zo op het eerste gezicht zit er tussen koffiebonen weinig verschil. Hoewel er veel verschillende soorten bonen zijn, lijken ze voor het oog allemaal op elkaar. Om het eenvoudig te houden onderscheiden we twee hoofdsoorten bonen: Arabica bonen en Robusta bonen. Koffiebranders maken een keuze voor de bonen van hun voorkeur en branden de rauwe koffieboon. Door dit brandproces wordt de boon geschikt gemaakt voor jouw koffiezetapparaat of espressomachine. Branders maken vervolgens een keuze voor de samenstelling van hele bonen van hun voorkeur. Je leest dan op de verpakking bijvoorbeeld 100% Arabica bonen, robusta bonen of dat sprake is van een mengsel (blend).

De combinatie van boon en werkwijze van de koffiebranderij levert dan de kenmerkende smaak op. Soms beschrijven we die smaak als krachtig of puur, maar hoe de koffie voor jou smaakt is doorgaans vooral persoonlijk. Het vinden van de koffieboon voor jouw smaak is een interessante zoektocht, en het goede nieuws is dat je er eindeloos mee kunt blijven experimenteren.

Jouw perfecte koffiemoment

Of u nu als particulier op zoek bent naar koffiebonen, of deze zoekt voor gebruik in jouw zaak maakt geen verschil: je wilt jezelf, gezinsleden en gasten verwennen met een goede kop. Als je thuis de beschikking hebt over een goede, professionele espressomachine, dan wil je natuurlijk ook perfecte bonen gebruiken. De mix van een goede koffiemachine en goede bonen leidt immers tot het beste resultaat. Wanneer je op een drukke dag even de tijd vindt voor een kop koffie, dan moet die ook echt goed smaken. Met de beste koffiebonen is jouw perfecte koffiemoment verzekerd.

Goede bonen maken je misschien niet direct een barista, maar brengen je zeker een stap dichterbij dit vakmanschap. Heb je als vorm van ‘latte art’ een romantisch hartje aangebracht op de cappuccino, maar lijkt het hart meer op een regenwolk, dan kun je altijd nog vertrouwen op de liefde die je proeft in de zorgvuldig uitgekozen bonen. Ben je een theedrinker? Dan is het goed te weten dat je met bonen heel leuke knutselwerkjes kunt maken. (Al vinden wij dat natuurlijk zonde).

Koffiebonen als zakelijke investering

Zoals men in het bedrijfsleven weet; goede zaken doe je met een écht goede kop espresso of cappuccino. Of je nu mooie praatjes, auto’s of iets anders verkoopt, je wilt jouw klanten natuurlijk geen slechte kop koffie voorzetten. Zakelijk bezien zijn bonen altijd een goede investering.

Maar vergeet zeker ook jouw collega’s niet. Het zal misschien geen onderdeel zijn van een werknemersreglement of speerpunt van de vakbond, maar ook op het werk stemt een goede espresso of cappuccino de mens tevreden. Op kantoor worden echte besluiten nu eenmaal niet in de vergaderruimte genomen, maar bij de koffieautomaat. Daar vinden de mensen elkaar. Met de beste bonen worden de beste besluiten genomen.

De nadelen van goede koffiebonen

Aan goede bonen kleven ook enkele nadelen die je maar beter kunt weten. Het grootste nadeel is dat de drank gewoon te goed is. Vrienden, kennissen en familie blijven op visite komen. Zelf ondervind je hier ook op een andere manier hinder van. Het gebeurt maar al te vaak dat je ergens een bezoek aflegt en spijt krijgt omdat je een kop hebt besteld. Als je thuis de beste bonen gebruikt, ben je direct verpest.

Nog even verder gaan? De verbouwing thuis of op de zaak komt gegarandeerd niet af wanneer de werklui jouw koffiemachine met bonen ontdekt hebben. En staat de buurvrouw aan de deur, dan is het niet voor het lenen van een kopje suiker, maar steevast voor een 'lekker bakkie'. En probeer maar eens een feest te beëindigen door jouw gasten ’s nachts ten teken van afscheid koffie te serveren. De gasten blijven dan zeker nog lange tijd hangen. Weet dus waar je aan begint als je kiest voor goede bonen.

Het gemak van koffiebonen kopen bij Café du jour

Als kind had je er misschien plezier in om met oma’s handkoffiemolen tussen de knieën eindeloos bonen te malen. Tegenwoordig wil je de smaak van vroeger met het gemak van vandaag combineren. Jouw bonen of gemalen varianten bestel je dus online bij Café du jour. Toegegeven online mist u misschien het koffiearoma dat je wel treft ‘in dat leuke zaakje met die kast vol bonen’, maar alles wat u over de koffiebonen of een gemalen variant wilt weten leest u bij ons gewoon online. En koffiebonen bestellen met een kop koffie binnen handbereik, levert alsnog die complete beleving.

Koffiebonen kopen is eenvoudig. De diverse A-merken worden vacuüm verpakt bij jou thuis geleverd. In de meeste gevallen binnen 24 uur na jouw bestelling. De precieze levertijd vind je op de productpagina naast de bestelknop. En, bonen kopen bij Café du jour is zonder verzendkosten.

Heb je nog vragen of is advies nodig? Je kunt ons elke werkdag bereiken op 010 – 669 05 11 of via de e-mail.

Beoordeeld met 9.6 / 10 - Gebaseerd op 62 Beoordelingen

Copyright © 2012-2018 6WAYS. All rights reserved.