Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 685 Google klantreviews 

Café du Jour 100% arabica specialiteit Sidamo

  Wordt vrijdag geleverd als je bestelt voor morgen
  Gratis bezorging boven de € 25,- (NL)

Let op: de Ethopië Sidamo is een koffie die we tijdelijk verkopen, op is op!

Ethiopia Sidamo Koffie

Deze koffie komt uit de regio Sidamo ten zuide van de hoofdstad Addis Ababa. Een hele bekende regio vanwege het ideale groeiklimaat voor koffiebessen. Dit is te danken aan de hoogte waarop de koffiebessen gegroeid kunnen worden, meestal tussen de 1600 en 1900 meter. Gewassen koffie uit Sidamos is een typische koffie met unieke smaken zoals citrus en bloemen met een ideale balans tussen zuur en bitter.

De bonen worden medium-donker gebrand. Voor de kenners: net voor de tweede 'crack' tijdens het branden worden de bonen uit de brander gehaald en meteen gekoeld. Met een beetje oefenen kun je van de Sidamo aardige fruitige espresso's uit maken. De branding is aan de bovenzijde van medium.

Details

Koffie uit Ethiopië kopen?

Ethiopië wordt gezien als het geboorteland van de koffie. Het verhaal gaat dat een geitenhoeder in de gaten kreeg dat zijn geiten actiever werden na het eten van bepaalde bessen. Dat waren natuurlijk de koffiebessen. Vanaf 300 na Chr. tot de 15e eeuw werd koffie dan wel regelmatig gedronken, maar op een andere manier dan wij nu doen. Over de koffiebessen werd direct kokend water gegoten. Pas in de 15e eeuw werd ontdekt dat de smaak vele malen beter werd als de koffiebessen eerst geroosterd werden. Op dat moment werd de koffie in de huidige vorm ontdekt.

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJETHSID
MerkCafé du Jour
IntensiteitSterk (3/4)
Geur & smaakFruitig
Variëteit100% arabica
Geschikt voorEspresso, Cappuccino
Land van herkomstEthiopia
RegioSidamo
Beoordelingen 1

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour 100% arabica specialiteit Sidamo

Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 685 Google klantreviews