Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Café du Jour 100% arabica DR Congo

5.95
Café du Jour 100% arabica DR Congo
  Wordt dinsdag geleverd als je bestelt voor maandag
  Gratis bezorging boven de 25,- (NL)

La transformation et le transport du café en République démocratique du Congo (RDC) sont compliqués. Le pays est ravagé par des guerres civiles depuis des années, entraînant instabilité et manque d'infrastructures. Mais un changement est en cours. Avec le soutien de Coffeelac, le plus grand transformateur et exportateur de grains de café de l'est de la RDC, la Coopérative des Agriculteurs et Eleveurs de Kalehe pour le Développement durable (CAEKD) s'est efforcée d'améliorer les rendements et les moyens de subsistance de ses plus de 150 membres.

Café de spécialité. Convient aussi bien pour l'espresso que pour le café filtre. Moyennement torréfié. Avec des notes de canneberge et de chocolat.

Details

De koffiebonen worden met de hand geplukt bij één van de 150+ leden van  Cooperative des Agriculteurs et Eleveurs de Kalehe pour le Development durable (CAEKD). Dan worden de bonen naar het mini-wasstation op het eiland Idjwi gebracht welke gerunt wordt door Coffeelac. De ruwe bonen worden dan zorgvuldig gesorteerd tijdens binnenkomst en ondergaan diverse checks tijdens het wasproces.

Na het drogen wordt de oogst naar Goma Mill gebracht. Deze molen, eigendom van Coffeelac, wordt beschouwd als de meest moderne verwerkingsfaciliteit van de regio. 

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJDRCONGO
MerkCafé du Jour
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
IntensiteitMedium (2/4)
Geur & smaakChocolade, Fruitig
Variëteit100% arabica
Geschikt voorEspresso, Filterkoffie

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Beoordelingen 4

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour 100% arabica DR Congo

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews