Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 631 Google klantreviews 

Café du Jour 100% arabica specialiteit India Monsooned Malabar

5.95
  • Handig! Altijd op tijd koffie in huis. Abonnementen zijn op elk moment opzegbaar vanuit uw account. De eerste zending gaat meteen de deur uit. Daarna verzenden we wekelijks of maandelijks totdat u annuleert vanuit uw account. Meer informatie over het koffieabbonement.

Een van de nieuwste pareltjes, of nou euh ja, koffieboontjes in het assortiment van Café du Jour is de India Monsooned Malabar. Een krachtige en kruidige koffie die een tikkeltje donkerder gebrand is dan je normaal van ons gewend bent. 

Monsooned? Hoor ik je denken. Ja, monsooned. Zo'n tweehonderd jaar geleden duurde de reis van India naar Europa zo'n zes maanden. Dat met een houten schip in het vochtige moessonseizoen (monsoon!). De koffiebonen kregen tijdens die trip unieke eigenschappen door de vochtige en veranderlijke weersomstandigheden. Het resultaat: een kruidige, romige en zeer krachtige koffie. 

Tegenwoordig duurt de overvaart geen zes maanden meer en worden koffiebonen in een zeecontainer verplaatst. Daarom wordt het monsoon proces nagebootst: deze koffiebonen worden blootgesteld aan de moessonwinden die door pakhuizen aan de kustlijn van Malabar waaien. Tijdens dit proces worden de bonen dagelijks omgedraaid om schimmelvorming te voorkomen.

Het resultaat? Een zoete romige koffie, krachtig, en tonen van kruidige chocolade en noten.

Details

De India Monsooned Malabar is een bijzondere koffie. De oorsprong van het ontstaan van deze koffie ligt in de 17e eeuw. In die tijd werden de ruwe (groene) koffiebonen uit India met houten schepen naar Europa vervoerd. Een vrij barre zeiltocht waarbij het zo'n zes maanden duurde om langs Kaap de Goede Hoop naar Europa te varen. Tijdens de reis werden de ruwe koffiebonen blootgesteld aan de vochtige moessoncondities.

Wat bleek? De bonen veranderde van kleur, grootte, textuur en smaak. De koffie uit India was daarom kruidiger en romiger. Toen er moderne en beter beschermende manieren van transporteren kwamen verloren de bonen hun unieke karakter.

Daarom heeft men een manier ontwikkeld om deze eigenschappen in een gecontroleerde omgeving na te bootsen: tijdens het moessonseizoen worden de bonen in pakhuizen aan de Malabarkust zo'n 4 tot 5 maanden opgeslagen. Deze pakhuizen zijn deels open zodat de vochtige moessonwinden erdoor heen kunnen waaien.

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJINDIA
MerkCafé du Jour
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
IntensiteitIntens (4/4)
Geur & smaakKruidig
Variëteit100% arabica
Geschikt voorEspresso, Cappuccino
Land van herkomstIndia
RegioMalabar

Een vrij barre zeiltocht waarbij het zo'n zes maanden duurde om langs Kaap de Goede Hoop naar Europa te varen.

Beoordelingen 7

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour 100% arabica specialiteit India Monsooned Malabar

Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 631 Google klantreviews