Café du Jour Ethiopia Yirgacheffe koffie

Waardering:
100% of 100
Vanaf € 7,95
Op voorraad
Je verdient 7 spaarpunten voor dit product

Café du Jour Ethiopia Yirgacheffe koffie

Kenners kennen deze koffie waarschijnlijk al. De premium arabica koffiebonen uit Yirgacheffe zijn in de afgelopen jaren beroemd geworden door de uitmuntende kwaliteit, geur en smaak. Niet onterecht! Het is een frisse koffie met een intens aroma en een zoete smaak. 

Yirgacheffe koffiebonen

Yirgacheffe is een stad in zuid-Ethopië. De streek eromheen brengt vele fantastische koffies voort die bekend staan om de fruitige, heldere smaak en lichte tot medium body. Omdat de streek hooggelegen is (1700+ meter) groeit de koffie langzaam en heeft de Coffea Arabica koffieplant een lange tijd om de koffiebessen te ontwikkelen en te voeden. Zo ontwikkelt de plant de beste smaak mogelijk.

Koffie groeien in Yirgacheffe

De stad zelf die in de lokale taal Irgachefe heet ligt op een hoogte van 1900 meter boven zeeniveau in de Sidamo-provincie en is uitgegroeid tot het administratieve knooppunt van de koffiehandel in het district. De meeste Yirgacheffe koffieboeren zijn lid van de Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperative Union (YCFCU). Deze bestaat uit 23 sub-corporaties met in totaal 40.000 boeren. Andere (kleinere) boeren zijn lid van de Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU). Oromia is de regio waar een deel van de provincie onder valt. De corperaties zorgen voor het verwerken, sorteren en verkopen van de koffiebonen. Zo profiteren de boeren van een efficiente en professioneel verkooporgaan en stabiele betalingen die verspreid worden over het jaar zodat ze minder afhankelijk zijn van het oogstseizoen.

De koffiebranding van Yirgacheffe door Café du Jour

Te donker branden we deze koffie niet graag: dat doet afbreuk aan het heldere en fruitige karakter van deze boon. Een te lichte branding zorgt er voor dat we het zoetige missen. Daarom branden we deze boon precies tussen licht en donker in. De Yirgacheffe komt het beste tot zijn recht in een medium-branding zodat we de goede eigenschappen waar de koffie van Yirgacheffe om bekend staat niet "kapot branden" maar ook net over het zure van de lichte branding heen zijn. 

Zoals al onze koffiebonen: ambachtelijk en recent gebrand. Onze koffies worden per week gebrand in kleine batches en je zult nooit een verpakking ontvangen die langer dan twee weken geleden door de brander is gegaan. De branddatum staat altijd vermeld op de verpakking. Elke batch wordt gecontroleerd en gefilterd op eventuele onregelmatigheden.

 

 
Meer informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJETHYIR
   MerkCafé du Jour
   KoffieboonArabica
   Koffie sterkte3/5
TasteHelder, Fris, Fruitig, heel licht zoet.
BrandingMedium
Zuurheid4/5
Bitterheid2/5
Body2/5
Zoetheid3/5
Filterkoffie geschiktheid3/5
Espresso geschiktheid4/5
Koffie met melk geschiktheid3/5
Normale koffie geschiktheid5/5
   Land van herkomstEthiopië
OogstperiodeOktober - December
RegioYirgacheffe
Oogstjaar2018 - 2019
Gegroeid op hoogte1,700 - 2,200 meter
GradeEthopia GR2
Schrijf uw eigen review
Je beoordeelt:Café du Jour Ethiopia Yirgacheffe koffie
Uw waardering

Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 114 Google klantreviews 

Copyright © 2012-2019 6WAYS. All rights reserved.