Café du Jour Ethiopia Yirgacheffe koffie

Waardering:
96% of 100
Vanaf 7,95  7,29 
Op voorraad
Dit product ligt klaar om verzonden te worden
Bezorgopties worden geladen...

Café du Jour Ethiopia Yirgacheffe koffie

Kenners kennen deze koffie waarschijnlijk al. De premium arabica koffiebonen uit Yirgacheffe zijn in de afgelopen jaren beroemd geworden door de uitmuntende kwaliteit, geur en smaak. Niet onterecht! Het is een frisse koffie met een intens aroma en een zoete smaak. 

Yirgacheffe koffiebonen

Yirgacheffe is een stad in zuid-Ethopië. De streek eromheen brengt vele fantastische koffies voort die bekend staan om de fruitige, heldere smaak en lichte tot medium body. Omdat de streek hooggelegen is (1700+ meter) groeit de koffie langzaam en heeft de Coffea Arabica koffieplant een lange tijd om de koffiebessen te ontwikkelen en te voeden. Zo ontwikkelt de plant de beste smaak mogelijk.

Koffie groeien in Yirgacheffe

De stad zelf die in de lokale taal Irgachefe heet ligt op een hoogte van 1900 meter boven zeeniveau in de Sidamo-provincie en is uitgegroeid tot het administratieve knooppunt van de koffiehandel in het district. De meeste Yirgacheffe koffieboeren zijn lid van de Yirgacheffe Coffee Farmers Cooperative Union (YCFCU). Deze bestaat uit 23 sub-corporaties met in totaal 40.000 boeren. Andere (kleinere) boeren zijn lid van de Oromia Coffee Farmers Cooperative Union (OCFCU). Oromia is de regio waar een deel van de provincie onder valt. De corperaties zorgen voor het verwerken, sorteren en verkopen van de koffiebonen. Zo profiteren de boeren van een efficiente en professioneel verkooporgaan en stabiele betalingen die verspreid worden over het jaar zodat ze minder afhankelijk zijn van het oogstseizoen.

De koffiebranding van Yirgacheffe door Café du Jour

Te donker branden we deze koffie niet graag: dat doet afbreuk aan het heldere en fruitige karakter van deze boon. Een te lichte branding zorgt er voor dat we het zoetige missen. Daarom branden we deze boon precies tussen licht en donker in. De Yirgacheffe komt het beste tot zijn recht in een medium-branding zodat we de goede eigenschappen waar de koffie van Yirgacheffe om bekend staat niet "kapot branden" maar ook net over het zure van de lichte branding heen zijn. 

Zoals al onze koffiebonen: ambachtelijk en recent gebrand. Onze koffies worden per week gebrand in kleine batches en je zult nooit een verpakking ontvangen die langer dan vier weken geleden door de brander is gegaan. De branddatum staat altijd vermeld op de verpakking. Elke batch wordt gecontroleerd en gefilterd op eventuele onregelmatigheden.

 

 
Meer informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJETHYIR
   MerkCafé du Jour
ZetwijzeKoffiebonen, Gemalen koffie
IntensiteitMedium
Geur/SmaakBloemig, Fruitig, Kruidig
Geschikt voorEspresso, Filterkoffie
Soort koffieArabica
   Land van herkomstEthiopië
OogstperiodeOktober - December
RegioYirgacheffe
Oogstjaar2018 - 2019
GradeEthopia GR2
Schrijf uw eigen review
Je beoordeelt:Café du Jour Ethiopia Yirgacheffe koffie
Uw waardering

Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 306 Google klantreviews 

Copyright © 2012-2020 Café du Jour - 6WAYS - KvK: 68459491 - Btw-id: NL857453920B01