illy koffiebonen

illy koffiebonen

illy koffiebonen kopen

Koffie is een drank die zeer veel wordt gedronken. Het bevat het oppeppende middel cafeïne. Koffie wordt gemaakt van koffiebonen. Het zijn de gedroogde, ontvelde, geroosterde en gemalen zaden van de koffieplant. De zaden van de koffieplant worden koffiebonen genoemd. Botanisch gezien is dat niet juist. De vrucht die van de koffieplant afkomt is een steenvrucht. De vrucht heeft een harde pit met een dun laagje vruchtvlees. Omdat de pit veel op een boon lijkt wordt het een koffieboon genoemd. De koffie die veel in Nederland wordt verkocht, is vaak een mengsel van twee koffiesoorten. Coffee Arabica en Coffee canephora. Er zijn Nederlandse merken die hun mengsel de namen geven van goudmerk, zilvermerk en roodmerk. Goudmerk is samengesteld uit 100% arabicabonen, zilvermerk bestaat uit 80% arabicabonen en 20% robustabonen en roodmerk uit 70% arabicabonen en 30% robustabonen. Het smaakverschil wordt tot stand gebracht door de verschillende bonen die gebruikt worden. Ook het cafeïne gehalte is verschillend. De smaak van arabicabonen is milder en bevatten ook 70% minder cafeïne dan robustabonen. Bonen die we voor de koffie gebruiken zijn vaak gemalen maar zeker niet altijd. Dat is vaak afhankelijk van de koffiemachine die wordt gebuikt. Er zijn er die de voorkeur geven aan het zelf malen en nemen daar dan ook zo’n koffiemachine voor.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Behandelen van illy koffiebonen

De Koffiebonen kopen moeten, voordat we ze kunnen gebruiken, eerst worden geroosterd en eventueel gemalen. Pas als dat is gebeurd kunnen we er koffie van zetten. Het branden van de koffiebonen vindt plaats in speciale koffiebranderijen. Er zijn ook altijd nog wel mensen die het leuk vinden om zelf de bonen thuis te roosteren. In onze moderne tijd gebruiken we vaak gemalen koffie, maar tegenwoordig ook veel pats. Indien we de koffie gemalen kopen, wordt deze hoofdzakelijk vacuüm verpakt. Hierdoor blijft de smaak van de koffie behouden. Wanneer we namelijk de gemalen koffie aan de lucht blootstellen, zal het vet dat nog in de koffie aanwezig is oxideren. Door dat oxideren gaat de kwaliteit snel achteruit. Dat is een van de redenen dat de koffie bij de consumenten in afgesloten bussen wordt bewaard. Ook wordt de koffie soms in de vriezer bewaard.

illy koffie kenmerken

Deze koffie is van een uitzonderlijke smaak. De illy koffie wordt van negen verschillende soorten Arabica koffiebonen gemaakt. Daarom is deze koffie van de beste soort. Zij die de koffie branden, controleren alles van de koffie, van de het bereiden tot de koop. Op deze manier krijg je de beste koffie die de natuur je kunt bieden. De smaak van de illy koffie kenmerkt zich door de zachtheid. Het is een zeer uitgebalanceerde koffie die een lichte smaak heeft van chocolade, honing, toast en karamel. Men zegt dat de illy koffie de koffie is zoals een echte koffie moet smaken. De negen verschillende Arabica bonen komen uit Colombia, Ethiopië, India, Brazilië en Costa Rica. Niet alle bonen die geoogst worden ook gebruikt. Alleen de allerbeste koffieoogsten worden ervoor gebruikt. Het zijn ook de veranderingen en verhoudingen die constant worden aangepast. Dat doet men om de uitmuntende smaak te blijven behouden.
De smaak van de Normale Branding van de illy koffie is zeer goed te onderscheiden van andere koffiesoorten. Hij is zeer herkenbaar. Het is een koffie die in volledig harmonie is. Hij is fluweelzacht, fijn en de smaak is nootachtig. Wanneer je een espresso van deze koffie gebruikt, zal je merken dat de smaak veelomvattend is en rijk van de hazelnoot. Wat je ook zal ontdekken bij het drinken van deze fijne koffie zijn de fruitige tonen en houtaccenten. De nasmaak van deze koffie is geweldig en houdt lang aan.

Het merk heeft al 80 jaar ervaring in het bereiden van deze geweldige koffiesensatie. Het merk staat garant van de beste kwaliteit. Indien je een echte koffiedrinker bent, kun je niet om deze koffie heen. Bij deze koffie zal je echt kunnen genieten van de smaak van een heerlijke koffie. De koffie is herkenbaar door de dichte, hazelnootkleurige crème laag met licht- en donkerbruine strepen. De koffie heeft een rijke fluweelzachte smaak met een beetje bitterheid dat al snel zal verdwijnen. Om de lekkere koffie te zetten heb je thuis maar twee dingen nodig namelijk een goede koffiemachine en een paar gram heerlijke illy-melange. Je kunt het gebruiksklaar aanschaffen in blikken van 125 of 250 gram.

Genieten van illy koffie

Om echt van de koffie te kunnen genieten moet je op een aantal zaken letten. 
Let op de datum dat het gebrand is. De lekkerste is de koffie die binnen 1 of 2 weken gebruikt wordt na de branding.
De gebrande bonen zijn maximaal twee maanden bruikbaar. Gemalen ongeveer tien dagen.
Zorg voor een goed filter en koop de juiste branding. Je moet er ook voor zorgen om de juiste smaak te kunnen proeven dat je vers en niet te zacht water gebruikt. Door het gebruik van zacht water kan er een te bittere smaak ontstaan. 
Zorg ervoor dat je van de juiste geweldige koffiesmaak kunt genieten.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.8 / 5 op basis van 192 klantreviews

Copyright © 2012-2020 Café du Jour - 6WAYS - KvK: 68459491 - Btw-id: NL857453920B01