Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Gene Café CBR101 koffiebrander (rood) starterspack

Laden...
575
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel Nederland

Hé! Ambitie om zelf brandmeester te worden van de fijnste speciality koffies die je maar kunt vinden? Je hebt zojuist je ideale match gevonden. Dit koffiebrander starterspakket bevat alles om binnen enkele uren jouw eigen micro-branderij op te starten. Leuk om thuis te hobbyen met extreem vers gebrande koffie. Pas wel op: als je vrienden en familie hier lucht van krijgen (en dat doen ze want het ruikt uitstekend) is het een kwestie van tijd voor ze elke dag verse koffie bij je komen halen.

Dit pakket bevat:

De Gene Café Koffiebrander. Een doordachte, degelijke en stille thuisbrander die volledig instelbaar is op temperatuur en tijd. Goed voor ongeveer 250 gram groene koffie per keer. De brandtijd bedraagt gemiddeld 13 to 17 minuten per batch.

6 x 250 gram groene koffiebonen:
- 250 gram Brazil Santos
- 250 gram Brazil Cerrado
- 250 gram Guatemala SHB
- 250 gram Ethiopia Lekempti
- 250 gram Honduras SHB
- 250 gram Colombia Excelso Santander

6 x kraft bag voor het bewaren of weggeven van maximaal 500 gram koffie per zak (hersluitbaar met zipper)

Details

De Gene Cafe CBR-101 koffiebrander

De Gene Cafe CBR-101 staat bekend als een uitstekende elektrische brander die geschikt is voor ongeveer 250 gram ongebrande koffie. Geschikt voor zowel beginnende als ervaren thuisbranders. De handige bediening van tijd en temperatuur en een volledige glazen brandkamer maken het eenvoudig om meteen te beginnen met je eerste koffiebranding. Als je wat meer ervaren raakt zul je al snel je eigen draai aan de brandingen geven en een brandprofiel samenstellen. De CBR-101 gebruikt een unieke naar beneden draaiende werveldrum welke voor een zeer gelijkmatige branding zorgt.

Gebruikstips:

  • Je zult merken dat je al snel de neiging hebt té donker te branden. Doe dat liever niet want de beste smaken uit de koffie raken juist verloren bij een donkere branding. Bovendien zijn donkergebrande koffiebonen slecht voor volautomatische koffiemachines.
  • Blijf tijdens het branden altijd bij de brander in verband met de brandveiligheid en om de 1e en/of 2e crack tijdens het branden te horen.
  • Vanwege het verlies in vocht tijdens het branden zul je altijd ongeveer 20% aan gewicht minder gebrande koffiebonen overhouden dan dat je er aan ongebrande bonen in stopt.
  • Gebruik onder de afzuigkap of bij een open raam in verband met rookontwikkeling
  • Gebruik 250 gram ongebrande koffiebonen per batch. Als je minder gebruikt zal de brandtijd korter zijn, als je meer gebruikt zal de brandtijd langer zijn. Houd hier altijd rekening mee als je een brandprofiel probeert te herhalen.
  • Begin met een temperatuur van +/- 235 graden en experimenteer van daaruit voor je volgende brandingen. Je kunt als je wat meer ervaren bent bijvoorbeeld beginnen met de hoogste temperatuur en na de eerste crack van de bonen de temperatuur steeds lager draaien.
  • Probeer de bonen na het branden zo snel mogelijk te koelen door ze bijvoorbeeld heen en weer te schommelen in een zeef.
  • Verwijder vliesjes uit de brander na elke branding. Elke 20 brandingen haal je de vliesjesvanger uit de machine en maak je deze schoon in warm water (wel goed laten drogen daarna). Eventuele achtergebleven vettigheid maakt geen verschil voor de brandkwaliteit maar in zeer ernstige gevallen dien je het schoon te maken om brandgevaar te voorkomen.
  • Wacht na het branden minimaal 4 tot 24 uur voor je de koffie gaat gebruiken om koffie te zetten. De koffie smaakt op z'n best tussen dag 3 en 5 na het branden.
  • We hebben een ruim assortiment aan ongebrande koffiebonen waar je mee kunt experimenteren.
Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-GENECAFESPACKR
EAN8811500701357
MerkGene Café
Geproduceerd inZuid-Korea
Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

Je review over Gene Café CBR101 koffiebrander (rood) starterspack

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews