Krak Chocolade - Jeneverbes - Melk Chocolade
Gratis bezorging boven de 40,- in heel Nederland
Ten noorden van Venezuela en tussen de Caribische eilanden Granada en Barbedos ligt het kleine eiland St. Vincent and the Grenadines waar de cacao van deze chocolade vandaan komt. De cacao groeit verspreid over het hele eiland en wordt beheerd door de St. Vincent Cocoa Company. Ze beheren 250 hectare grond en kopen van zo’n 100 boeren de cacao. De cacao groeit tussen de mais, bananen en gember planten en in de schaduw van kokosnoot en mahonie bomen.
Krak Chocolade is het bedrijf van bean-to-bar chocolademaker Mark Schimmel. Waar de meeste chocolatiers en banketbakkers gebruik maken van gesmolten fabrieks-chocolade, beheerst Mark het hele proces zelf.
Het uitzoeken van cacaobonen, per oogstjaar, van bijzondere origine, het roosteren en het walsen van de chocolade zorgt voor unieke smaken die je niet terug vindt in supermarkt-chocoladerepen.
Chocolade met Jeneverbes
De besvormige kegelvruchten worden gebruikt voor het aromatiseren van gin, jenever, aquavit en Bénédictine. De drank jenever dankt zijn naam aan deze plant. De benaming “genever” is van de jeneverbes afkomstig. Gedroogde kegelvruchten worden als specerij verwerkt in bijvoorbeeld marinades voor wild. Ook zuurkool wordt traditioneel met jeneverbes gekruid. De gedroogde bessen zijn vaak in de supermarkt te koop. Naast de bessen worden ook de bladeren gebruikt, bijvoorbeeld bij het grillen van vis.
De smaak van deze chocoladereep
Rond maar tegelijkertijd, door de jeneverbes fris en fruitig met tonen van citrus.
Origine: st. Vincent a/t Grenadines
Inclusion: Hollandse Jeneverbes
Percentage: 55%
Ingrediënten: Cacaobonen, Jeneverbes en ongeraffineerde rietsuiker.
80 gram melk chocolade 55%
Artikel Nr. | CDJ-DT-KCSTVINC |
---|---|
EAN | 8719327084427 |
Merk | Krak Chocolade |
Geproduceerd in | Nederland |
Inhoud / verpakking | 80 gram |
Ingrediënten | - Suiker - Bloem - Eieren - Boter - Melk - Bakpoeder - Zout - Vanille-extract |