Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Krak Chocolade - Belize Peini - Pure Chocolade

Laden...
6.95
Krak Chocolade - Belize Peini Plantation - Pure Chocolade
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel Nederland

70% pure chocolade met bonen uit Punta Gorda (Peini), district Toledo, Belize. Sinds 2016 produceert Peini Plantation haar eigen cacao op 96 hectare land en koopt zij cacao van deze boeren via haar zusterbedrijf Belize Cacao Trade.

Samen met Na’Lu’Um Cocoa Institute, een vereniging van lokale Maya cacaoboeren, hebben ze duizenden gratis jonge boompjes aan deze boeren geleverd en ondersteunen ze hen met training en microfinanciering. Dankzij dit initiatief beschikken ongeveer 204 cacaoproducerende gezinnen nu over een vaste, betrouwbare bron om hun bonen tegen een eerlijke prijs te verkopen en hen te helpen hun landbouwactiviteiten uit te breiden om hun gezinnen een beter leven te bieden.

De naoogst vindt plaats in een gecentraliseerde faciliteit. De bonen worden gedurende 7 dagen gefermenteerd in kisten gemaakt van Santa Maria hout. Zodra het gistingsproces is voltooid, worden de bonen per kruiwagen naar droogtafels vervoerd. De bonen blijven op de houten droogtafels liggen en worden goed geharkt tot ze een bepaalde graad van uiterlijk hebben bereikt.

Ingrediënten van biologische afkomst NL-BIO-01.

Details

 

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-DT-KCBEL
EAN8719327084434
MerkKrak Chocolade
Geproduceerd inNederland
Inhoud / verpakking80 gram

Krak Chocolade is het bedrijf van bean-to-bar chocolademaker Mark Schimmel. Waar de meeste chocolatiers en banketbakkers gebruik maken van gesmolten fabrieks-chocolade, beheerst Mark het hele proces zelf.

Het uitzoeken van cacaobonen, per oogstjaar, van bijzondere origine, het roosteren en het walsen van de chocolade zorgt voor unieke smaken die je niet terug vindt in supermarkt-chocoladerepen. 

Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

Je review over Krak Chocolade - Belize Peini - Pure Chocolade

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews