Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Café du Jour natuurbewuste keuze

Laden...

Café du Jour natuurbewuste keuze producten zijn verbouwd zonder gebruik te maken van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten doen, door zo min mogelijk in te grijpen. Kies je voor de natuurbewuste keuze, kies je voor een beter leven. 

De natuurbewust geteelde koffie en thee krijgen geen hulp van gewasbeschermers. Zij moeten zichzelf 'verdedigen'. Hierdoor maken ze bijvoorbeeld meer antischimmelstoffen aan. Ook bevatten biologische gewassen meer antioxidanten en bepaalde micronutriënten, zoals vitamine C, zink en ijzer, die veel goeds kunnen doen voor onze gezondheid.

Café du Jour natuurbewuste keuzeWat zijn de criteria voor een natuurbewuste keuze product?

De producten die wij markeren als natuurbewuste keuze zijn:

 • geproduceerd zonder het gebruik van kunstmest
 • geproduceerd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen
 • geproduceerd zonder het gebruik van genetische modificatie
 • geproduceerd zonder het gebruik van groeihormonen
 • geproduceerd zonder het gebruik van antibiotica.

De grondstoffen zijn ingekocht als biologisch product. Echter mogen wij het product niet altijd biologisch noemen omdat we de grondstoffen van biologische oorsprong hebben bewerkt door ze te branden, mengen of om te pakken.

Opweg naar een schonere toekomst

Steeds meer van onze producten zijn afkomstig van natuurbewuste landbouw zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Verder zijn we continu bezig met het verbeteren van ons hele proces en het verminderen van onze impact op het milieu. Daarvoor hebben we een aantal maatregelen genomen:

 • 100% van de stroom die we gebruiken is opgewekt door onze eigen zonnepanelen. 
  De productie van onze producten vebruikt veel stroom. Daarom ligt ons volledige magazijn vol met zonnepanelen. Alle stroom die we verbruiken, wekken we zelf op.
 • Producten die tegen of over de houdbaarheidsdatum zijn, worden gedoneerd
  Jaarlijks heeft Café du jour te maken met onverkoopbare producten. Bijvoorbeeld artikelen welke niet meer verkocht worden vanwege een seizoenswisseling of simpelweg omdat de uiterste houdbaarheidsdatum bijna verloopt. Gelukkig gebeurt het zelden dat we iets weg hoeven te gooien. Een deel wordt weggegeven aan personen of stichtingen die zich inzetten voor ontwikkelingslanden. Verder geven we soms artikelen gratis weg bij bestellingen als extraatje. Andere producten worden met korting verkocht tegen prijzen die onder de inkoopprijs liggen. 
 • Zoveel mogelijk pakketten worden CO2-neutraal verzonden
  Voor kleine pakketten werken wij met koeriers die bewust bezig zijn met het milieu door bijvoorbeeld steeds vaker fietsbezorgers inzetten en die met elektrische- of groengas voertuigen rijden of experimenteren. Voor grote pakketten die meer dan 10 kilo wegen gebruiken we standaard een dienst die de CO2 100% compenseert en dus CO2-neutraal is.
 • Ons opvulmateriaal maken we voor 90% zelf door te recyclen
  Om te voorkomen dat producten beschadigd raken, pakken we sommige artikelen in met opvulmateriaal. Wij recyclen gebruikte kartonnen dozen door hier papiersnippers of stroken van te maken welke gebruikt kunnen worden als opvulmateriaal.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews