Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Dagelijks vers gebrande koffiebonen

Laden...
Actieve filter
Cafeine: Zonder cafeïne
Van hoog naar laag sorteren
 1. Café du Jour 100% arabica Decaf Speciale
  Café du Jour 100% arabica Decaf Speciale
  Chocolade, Fruitig, Nootachtig 5 - Regular
  Vanaf 7,95
   17,96 / kg
 2. Café du Jour 100% arabica Decaf Espresso
  Café du Jour 100% arabica Decaf Espresso
  Chocolade, Nootachtig 8 - Krachtig
  Vanaf 7,95
   17,96 / kg
 3. Café du Jour Espresso Decaffeinato
  Café du Jour Espresso Decaffeinato
  Chocolade, Kruidig 10 - Zeer krachtig
  Vanaf 5,95
   15,26 / kg

Verse koffie

Verse koffie

De Café du Jour verse koffiebonen zijn het werk van twee broers die van de passie voor koffie hun werk hebben gemaakt. Na jarenlange ervaring in de Italiaanse horeca is er vanaf 2015 eindeloos geëxperimenteerd met koffiebonen en espressomachines, op zoek naar de perfecte kop koffie. Eerst zonder commerciële intenties, maar uiteindelijk werd het delen van koffie met vrienden en familie zo groot dat er besloten werd om van deze hobby het werk te maken. In het begin door het importen van verschillende Italiaanse merken zoals illy, Lavazza en Segafredo. Maar al gauw gingen we aan slag met een eigen koffiebrander en het creëren van onze eigen smaken koffie.

De Café du Jour verse koffiebonen worden dagelijks gebrand in kleine batches om vervolgens geproefd en beoordeeld te worden door de brandmeester. Na goedkeuring worden deze vers gebrande bonen gecontroleerd en gefilterd op eventuele onregelmatigheden, verpakt, gesealed en gelabeld met de branddatum van die dag. Zo ben je met de Café du Jour verse koffiebonen altijd zeker van een verse zak gebrande koffie: nooit ouder dan vier weken op het moment dat de koffie bij je thuis aankomt. Hetzelfde geldt voor het proeven van vers brood van de bakker: dat is toch ook lekkerder dan fabrieksbrood?

 

Hoe maak je de juiste keuze?

Wie weleens een espresso heeft gedronken, die is gezet met verse bonen, begrijpt dat de beleving daarvan niet te evenaren valt. Sommige (luxe) merken liggen weken of maanden in het magazijn te wachten op een koper. Dat is natuurlijk helemaal niet raar en de koffie is gewoon een jaar houdbaar. Toch is het zo dat verse koffiebonen het lekkerste zullen smaken in de weken na het branden. In principe kunnen verse koffiebonen al twee dagen na het branden gedronken worden. Omdat er gassen na het branden uit de bonen ontsnappen, is een week na de branding het ideale moment om de koffiebonen te malen en te gebruiken. De koffiebonen van Café du Jour zijn heel vers. Het branden gaat op lagere temperaturen, waardoor het brandproces langzamer verloopt. Op deze wijze creëren de heren van Café du Jour een zeer gelijkmatig gebrande koffieboon. Afhankelijk van welke boon en roast het eindproduct moet worden, zal de temperatuur tussen de 180 en 220 graden zijn. De smaakbeleving van de koffiebonen die uit onze branderij komen is sensationeel. Als je de koffiebonen bestelt voor 15:00 uur in de middag, kan je ervan uitgaan dat jouw verse bonen diezelfde dag nog worden verzonden en nooit ouder zijn dan vier weken. Weet je niet welke soorten je moet kopen? Probeer dan gewoon een keer het bestseller proefpakket.

Verse koffiebonen

Wij krijgen regelmatig de vraag of de koffie niet te oud is als de branddatum bijvoorbeeld al van 3 weken geleden is. Om kort antwoord te geven op deze vraag; nee, na een paar weken is de koffie juist op zijn lekkerst! De reden hiervan is dat vers gebrande koffie vol zit met koolstofdioxide (CO2). Dit gas vormt zich tijdens het brandproces en zorgt ervoor dat er juist weinig smaak zit aan de koffie. Afhankelijk van de boon en de branding, is de koffie op zijn best na één tot vier weken. De bonen worden na het branden direct in speciale koffiezakken bewaard.

Vers gebrande koffiebonen kopen

We bieden een breed scala aan keuzes, waaronder populaire koffiemelanges, koffie van verschillende herkomsten, single origin en gedecafeïneerde koffie die je kunt kopen in kleine verpakkingen of in grote hoeveelheden. Je kunt speciale vers gebrande bonen van eersteklas kwaliteit gebruiken om thuis of op kantoor verse koffie te zetten. Daarnaast kan je koffie enkel zo goed smaken, zolang de bonen het toestaan. Kortom: goede verse sterke bonen zorgen voor goede koffie. Verse koffie van hoge kwaliteit is dus heel belangrijk, vooral als je meer dan een kop koffie nodig hebt om de dag goed door te komen. Alles wat koffieliefhebbers associëren met het zetten van een goede bak, zoals de persoonlijke smaak en het aroma komt van het brandproces, begint met een lange reis van de bekende koffieproducenten uit verschillende landen. Wanneer een rauwe, groene koffieboon wordt geplukt, bevat deze de voorlopers van die complexe smaakprofielen die een typische geur en smaak geven. Ons brandproces zorgt voor een smaakexplosie met aroma’s van bijvoorbeeld chocolade, karamel, bloemen of fruit.

De koffiebonen worden blootgesteld aan de extreme hitte van een koffiebrander. De complexe samenstelling van mineralen van een groene boon - de koolhydraten, aminozuren, eiwitten, lipiden, water en cafeïne - smelten samen in chemische reacties die plaatsmaken voor die nootachtige en onweerstaanbare geur en smaak van koffie. Vervolgens wordt deze goed verpakt om de blootstelling aan de lucht te verminderen, zodat de aroma's niet sneller vervliegen. Hierdoor verliest de koffieboon niet zijn smaak voor deze bij jou terechtkomt. We zorgen ervoor dat we onze koffiebonen zo snel mogelijk na het roosteren brouwen. Laat je vrienden maar lekker jaloers worden op die heerlijke espresso of andere gezette koffies van jou!

Het ontgassingsproces van vers gebrande koffiebonen

Wij krijgen regelmatig de vraag of de gebrande koffiebonen niet te oud zijn als de branddatum bijvoorbeeld al van 3 weken geleden is. Om kort antwoord te geven op deze vraag is; nee, na een paar weken is de koffie juist op zijn lekkerst. De reden hiervan is dat (vers) gebrande koffiebonen vol zit met koolstofdioxide (CO2). Dit gas vormt zich tijdens het brandproces en zorgt ervoor dat er juist weinig smaak zit aan de koffie. Afhankelijk van de boon en de branding, is de koffie op zijn best na één tot vier weken. De koffie wordt na het branden direct in speciale koffiezakken bewaard. Onze koffiezakken bevatten een ventiel, die ervoor zorgt dat het gas dat ontsnapt uit de boon, ook kan ontsnappen uit de zak zonder dat de aroma's sneller vervliegen. Tegelijkertijd zorgt dit ventiel ervoor dat er geen zuurstof terug in de koffiezak kan komen.

Verse koffiebonen kopen en bewaren, waar let je op?

Omdat vers geroosterde bonen hun frisheid gemakkelijk kunnen verliezen, is het goed opslaan van de koffiebonen belangrijk. Er zijn factoren waarmee je rekening moet houden wanneer je de koffie in huis haalt. Bewaar je kostbare aankoop op een droge plaats om blootstelling aan vocht te voorkomen. Houd de verpakking goed gesloten om de koffie af te schermen van lucht, bijvoorbeeld in een luchtdicht blik. Onze gewaardeerde koffieboonverpakkingen zijn daarom dus uitgerust met een speciaal ventiel dat kooldioxide kan afgeven, zonder lucht erin te laten. Zo blijven de bonen goed vers. Deze zijn echter niet bedoeld voor langdurige opslag, dus het beste is om de koffie niet al te lang te laten staan. Voor het beste behoud van smaken kan je de koffie het beste bewaren op een donkere, koele plaats. Onze heerlijke koffies zijn geselecteerd op kwaliteit en karakter. Elke partij wordt met de hand geroosterd en dagelijks in heel Nederland verzonden. We branden voor en bezorgen je verse, heerlijke en speciale koffie.

Koffie van de beste kwaliteit

Bij Café du jour produceren we een mooie selectie bonen met heerlijke smaken. Om aan de vraag van koffiemarkten te voldoen, leveren we koffie uit verschillende delen van de wereld. Je kunt kiezen uit een gevarieerd assortiment, van speciaal ontwikkelde koffiemelanges, premium koffie tot single origin, gemalen koffie of koffiebonen en gedecaffeïneerde koffies. Deze producten zijn geschikt bij het maken van jouw espresso, cappuccino of filterkoffie. Ze worden vers gebrand, verpakt en verzonden met het hoogste niveau van passie. Met onze jarenlange ervaring met het branden van koffie ben je ervan verzekerd dat je kop koffie altijd een glimlach teweeg brengt, zelfs bij degenen met een ochtendhumeur! We raden aan om je koffie in de vorm van verse koffiebonen te kopen en ze thuis of op kantoor te malen om van de beste koffies te kunnen genieten. De koffiebonen worden vers aangeleverd. Hiervoor is het het beste dat je alleen hetgeen maalt dat je op dat moment voor het koffiezetten gebruikt. Op deze manier zal het maalsel niet oxideren en blijft de smaak onaangetast en overheerlijk! Daarnaast geniet je altijd van de koffie die jij lekker vindt, want je kunt je favoriete verse koffiebonen kopen, in plaats van dat je een standaard mengsel van verschillende soorten bonen in je kop koffie hebt zitten.

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews