Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Cistus Incanus kruid gesneden - 500 gram

Laden...
15.95
Cistus Incanus kruid gesneden - 500 gram
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 40,- in heel Nederland

Cistus wordt door de EU als Novel Food geclassificeerd. Dit product is daarom officieel geen levensmiddel omdat het nooit door het goedkeuringstraject gegaan is.

Oh-la-la, check deze schoonheid: de Cistus incanus! Dit plantje hoort bij de familie van de zonneroosjes, en is typisch voor de mediterrane maquisbiotoop. Hij groeit vooral in het oosten van het Middellandse Zeegebied en kan tot een meter hoog worden. De takken en bladeren zijn bedekt met een zachte, pluizige vacht en hebben een ovale vorm met een gladde of golvende rand. De bladeren zijn groen tot grijsgroen en hebben ribbels aan de onderkant en afdrukken aan de bovenkant. De bloemen zijn ongeveer 6 cm breed en hebben roze bloemblaadjes met een gekreukelde textuur en een hart van stralend geel. Ze bloeien van april tot juni en groeien aan het einde van de takken. De zaaddoos bestaat uit vijf segmenten

In Griekenland wordt ie gedroogd en als kruidenthee gedronken. Maar ook in andere Europese landen is de 'thee' te krijgen in natuurvoedingswinkels en apotheken. Sommige mensen zeggen dat deze infusie antivirale krachten heeft, maar de wetenschap is nog niet helemaal overtuigd. De plant bevat een hoop polyfenolen zoals proanthocyanidine en flavonoïden die zorgen voor een naar verluid adstringerend (samentrekkend) effect.

Novel food: Cistus wordt door de EU als Novel Food geclassificeerd. Dit product is daarom officieel geen levensmiddel.

Aangezien Cistus in de Europese Unie als een nieuw voedingsmiddel (novel food) is geclassificeerd, is de verkoop ervan als voedingsmiddel alleen toegestaan wanneer er een goedkeuring voor een nieuw voedingsmiddel is verleend. Dit is op dit moment nog niet het geval. Hierdoor is het niet mogelijk om Cistus incanus kruid als voedsel aan te bieden en is het alleen beschikbaar als badthee. Het verspreiden van Cistuskruid als Cistusthee is voor elke aanbieder in Nederland en de Europese Unie verboden. Het Cistuskruid kan wel op andere manieren worden gebruikt, zoals als plantaardige kleurstof of als parfum.

Details
Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-TMP-CISTINCANUS
EAN8811500712612
Geproduceerd inGriekenland
Inhoud / verpakking500 gram
CafeineMet cafeïne
Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

Je review over Cistus Incanus kruid gesneden - 500 gram

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews