Segafredo Koffiebonen

Segafredo Koffiebonen kopen

Koffie, met cafeïne als opeppend middel, wordt door heel wat mensen op regelmatige basis gedronken. Het wordt vervaardigd uit gedroogde, ontvelde en geroosterde zaden van de koffieplant, ook wel koffiebonen genoemd, welke soms gemalen worden. Of het nodig is de bonen te (laten) malen is afhankelijk van het type koffiemachine. Deze benaming is botanisch gezien niet correct. De boonvormige vruchten van de koffieplant zijn eigenlijk steenvruchten: ze bevatten een harde pit met wat vruchtvlees. De meest populaire koffie in Nederland, is vaak een mengsel van twee soorten koffie: Arabica en Canephora. Sommige Nederlands merken geven hun mengsels goud-, zilver- en roodmerk als label, afhankelijk de samenstelling. Goudmerk bevat 100% arabicabonen, zilvermerk bevat 80% arabicabonen en 20% Robustabonen terwijl roodmerk 70% arabicabonen en 30% Robustabonen bevat. De verschillende soorten koffieboon leiden tot een verschil in maak. De milde arabicabonen bevatte tot 70% minder cafeïne vergeleken met de Robustabonen.

 1. 'gemalen' Segafredo Intermezzo 250 gram
  'gemalen' Segafredo Intermezzo 250 gram
  Speciale prijs € 2,95 Verdien 2 spaarpunten Normale prijs € 3,95 Vanaf € 2,45
 2. Segafredo Espresso Casa 4 kg koffiebonen voordeeldoos
  Segafredo Espresso Casa 4 kg koffiebonen voordeeldoos
  € 35,25 Verdien 35 spaarpunten Normale prijs € 63,80
  Waardering:
  100% of 100
 3. Segafredo Espresso Casa koffiebonen 1 kilo
  Segafredo Espresso Casa koffiebonen 1 kilo
  Speciale prijs € 8,95 Verdien 8 spaarpunten Normale prijs € 15,95 Vanaf € 8,45
 4. Segafredo Intermezzo 4 kg koffiebonen voordeeldoos
  Segafredo Intermezzo 4 kg koffiebonen voordeeldoos
  € 30,95 Verdien 30 spaarpunten Normale prijs € 58,60
  Waardering:
  90% of 100
  Niet op voorraad
 5. Segafredo Intermezzo koffiebonen 1 kilo
  Segafredo Intermezzo koffiebonen 1 kilo
  Speciale prijs € 7,99 Verdien 7 spaarpunten Normale prijs € 14,65 Vanaf € 7,49
 6. Segafredo koffiebonen proefpakket 4kg
  Segafredo koffiebonen proefpakket 4kg
  € 36,49 Verdien 36 spaarpunten Normale prijs € 66,50
  Waardering:
  100% of 100
 7. Segafredo Selezione (oro) Espresso koffiebonen 1 kilo
  Segafredo Selezione (oro) Espresso koffiebonen 1 kilo
  Speciale prijs € 9,95 Verdien 9 spaarpunten Normale prijs € 17,95 Vanaf € 9,50
 8. Segafredo Selezione (oro) Espresso koffiebonen 4 kilo voordeeldoos
  Segafredo Selezione (oro) Espresso koffiebonen 4 kilo voordeeldoos
  € 39,25 Verdien 39 spaarpunten Normale prijs € 71,80
 9. Segafredo Selezione Crema 4 kg koffiebonen voordeeldoos
  Segafredo Selezione Crema 4 kg koffiebonen voordeeldoos
  € 38,95 Verdien 38 spaarpunten Normale prijs € 71,80
  Waardering:
  87% of 100
 10. Segafredo Selezione Crema koffiebonen 1 kilo
  Segafredo Selezione Crema koffiebonen 1 kilo
  Speciale prijs € 9,95 Verdien 9 spaarpunten Normale prijs € 17,95 Vanaf € 9,25
  Waardering:
  100% of 100

Behandelen van Segafredo bonen

Koffiebonen dienen, alvorens ze gebruikt kunnen worden, eerst geroosterd en eventueel gemalen te worden. Pas hierna kan er koffie van gezet worden. De koffie wordt gebrand in speciale koffiebranderijen. Al kun je de bonen ook zelf thuis roosteren. Tegenwoordig gebruikt men heel wat gemalen koffie, maar ook koffiepads zijn heel erg populair. Gemalen koffie wordt voornamelijk vacuüm verpakt zodat de smaak van de koffiebonen zo goed mogelijk behouden blijft. Door blootstelling van de gemalen koffie aan de lucht, zal het nog in de koffie aanwezige vet oxideren met de zuurstof. Het optreden van deze oxidatie leidt tot een afname van de kwaliteit van de koffie. Het is dan ook om die redenen dat consumenten de koffie bewaren in goed afgesloten bussen. Koffie wordt soms ook wel eens in de vriezer bewaard.

Segafredo koffie kenmerken

De koffie van de Segafredo koffiebonen is rijk van smaak. Segafredo combineert de smaken van zowel de Arabica als de Robusta koffiebonen. Het vakmanschap tijdens het branden van de koffie, leidt tot koffie van de beste soort. Dit proces wordt van het bereiden tot de (ver)koop onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Zo geniet je van een heerlijke kop koffie, met de garantie op de beste koffie die de natuur jou kan bieden. De smaak van de Segafredo koffie onderscheidt zich door het Italiaans vakmanschap. Dankzij een uitgebalanceerd palet aan smaken smaakt deze koffie zoals je hem zou drinken bij een typisch Italiaanse zaak. De Segafredo bonen worden geoogst op de plantages in Costa Rica en Brazilië waarna ze vakkundig worden geselecteerd zodat alleen bonen van de beste kwaliteit worden gebruikt. Segafredo Zanetti is het enige koffiemerk waarvan het productieproces van de koffie volledig in eigen beheer is. Bij dat proces worden de bonen gemengd en gemalen volgens de regels van de kunst, in moderne en goed uitgeruste faciliteiten. Segafredo staat met zijn sublieme blends van de beroemdste, meest gewaardeerde Italiaanse koffiesoorten bekend voor de beste esprasso's. De verhoudingen voor het blenden worden voortdurend aangepast om de voortreffelijke smaak te blijven behouden.

De smaak van de Segafredo espresso is heel herkenbaar en niet te evenaren door de andere koffiesoorten. De smaakbeleving is volledig in harmonie: fijn, zacht als fluweel en tegelijk een wat nootachtige smaak. De smaak van een Segafredo espresso is veelomvattend en rijk aan de subtiele toets van hazelnoot. Verwen je zintuigen met deze volle smaak en laat ook de nasmaak van de koffie jou in vervoering brengen.

Segafredo is al jaren expert in de koffieproductie, van oogsten tot verkopen. Al jaren zorgen ze voor een fantastische koffiesensatie waarbij de beste kwaliteit wordt gegarandeerd. Liefhebbers van espresso zullen er dol op zijn: je kunt er genieten van de echte Italiaanse koffie. Segafredo's koffie is herkenbaar door zijn dichte, hazelnootkleurige laag crème. De smaak is rijk en zacht met tegelijk een weinig bittere toets die al snel verdwijnt. Om jezelf thuis te verwennen met deze lekkere koffie heb je slechts twee dingen nodig: een koffiemachine en een paar gram heerlijke Segafredo koffiebonen mengeling. De mengeling is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Een goede koffiemachine is onontbeerlijk!

Genieten van Segafredo koffiebonen

Om ten volle van koffie te genieten, dien je enkele zaken in acht te nemen. Zo is de datum van het branden van belang. Koffie is op zijn lekkerst binnen 1 à 2 weken na de branding wordt gedronken. Na branding zijn koffiebonen maximaal 2 maanden te gebruiken. In gemalen vorm ongeveer 10 dagen. Een goede filter is ook van belang. Verder dien je ook de juiste branding te kopen. Om de juiste smaak te kunnen proeven moet ook vers en niet te zacht water gebruiken. Te zacht water kan namelijk lijden tot een bittere smaak van de koffie. Dankzij deze tips kun je genieten van de juiste, geweldige koffiesmaak.

Koffiebonen kopen van Segafredo

Café du jour heeft een ruim assortiment koffiebonen die onder meer geschikt zijn om te gebruiken in jouw volautomatische espressomachine. Je kunt ze ook naar eigen inzicht gaan vermalen. Je vindt er Arabica en Robusta koffiebonen (lees hier meer over op de ‘informatie over koffie’ pagina).

Koffiebonen bestellen kan eenvoudig bij Café du jour

De door jou bestelde koffiebonen, van diverse A-merken, worden in de meeste gevallen binnen 24 uur bij je thuis geleverd (vrij van verzendkosten). De exacte levertijd van de koffie die u online bestelt, zie je op de productpagina, naast de bestelknop. Zit je met vragen? Je kunt ons iedere werkdag bereiken op 010 – 669 05 11 of per e-mail.

We verkopen de koffiebonen ook per doos, en dat met extra korting.

Beoordeeld met 9.6 / 10 - Gebaseerd op 62 Beoordelingen

Copyright © 2012-2018 6WAYS. All rights reserved.