Koffiebonen en branding zelf samenstellen

Waardering:
93% of 100
€ 16,95 Verdien 116 spaarpunten
Op voorraad

Haal onze brandmeester uit zijn koffiepauze. Je zet 'm met een paar klikken speciaal voor jouw bestelling aan het werk. Dit product wordt vers gebrand nadat je de bestelling hebt geplaatst met de branddatum op de verpakking. Ambachtelijker en verser dan dit, is onmogelijk.

Elke bestelling bevat één kilo vers gebrande koffiebonen.

Als basis voor uw eigen gebrande koffie kunt u kiezen voor de Brazil Santos bonen of de Guatemala bonen. De De Brazil Santos heeft een karakteristieke chocolade-achtige smaak en geeft een middelzwaar mondgevoel. De bonen zijn iets groter dan gemiddelde koffiebonen. In de regel betekent een grotere boon een hogere kwaliteit. De Guatemala bonen zijn gegroeid op meer dan 1350 meter hoogte wat ze een hardere kern geeft. Daardoor hebben de bonen een consistentere kwaliteit. De bonen zijn handgesorteerd om eventuele fouten uit te sluiten. De smaak kan omschreven worden als licht fruitig met een middelzwaar mondgevoel.
 

Je eigen koffiemelange en -branding online samenstellen. Sinds kort heeft onze brandmeester een stuk minder koffiepauze. Je bestelling wordt pas gebrand na bestelling, verser kan echt niet! Elke bestelling bevat één kilo koffiebonen die je hier zelf kunt samenstellen. Bepaal je eigen branding en bonensoort, de brandmeester doet de rest. Op elke verpakking staat de branddatum genoteerd. We adviseren je het meeste op te drinken  tussen dag 2 en 15 na de branddatum. Het allerlekkerst is hij echter tussen dag 7 en 15.

Jouw selectie:


Jouw basisboon: -

Jouw optionele boon: -

Jouw branding: -

Meer informatie
   Artikelnr.CDJ-ZELFMELANGEREN
   Omschrijving

Klaar voor the next level? Altijd al eens wat anders willen proberen? Benieuwd hoe echte verse koffiebonen smaken? Vanaf nu is het mogelijk om je eigen koffiebonen samen te stellen!

Zodra je een bestelling plaatst vanaf deze pagina gaat er een belletje rinkelen in de branderij van Café du jour en pas dan worden de koffiebonen - speciaal op bestelling - geprepareerd. Dat betekent dat de koffiebonen pas gebrand worden nadat je de bestelling plaatst. Verser kan dus echt niet. De brandmeester controleert elke afzonderlijke bestelling en brand de bonen volgens het recept dat je hebt opgegeven. Binnen ongeveer 48 uur leveren we de bonen bij je aan huis in een gesealde verpakking met drukventiel. De bonen produceren na branding ongeveer 48 uur CO2, zodoende willen we dat er wel gas/lucht uit de verpakking kan, maar niet meer terug in de verpakking.

Extra vers

Gegarandeerd gebrand ná bestelling en enkele uren voor levering. Op elke verpakking noteren we de branddatum. De koffie is in principe ongeveer een jaar houdbaar. Toch adviseren we je het meeste op te drinken tussen dag 2 en 15 na branding. Het allerlekkerst is hij in de 2e week, tussen dag 7 en 15 na de branddatum.

Is dit iets voor mij?

Ja, dit is in ieder geval de manier waarop je koffie minstens één keer geprobeerd moet hebben. Andere voorverpakte koffies liggen eerst dagen of soms maanden in een magazijn voordat deze bij jou thuis in de koffiemachine gaan. Deze bonen zijn gegarandeerd slechts enkele uren voor levering bij je thuis gebrand. Mocht je nog nooit zulke verse bonen geprobeerd hebben, zal er een wereld voor je open gaan.

Welke koffiebonen kan ik kiezen?

We hebben een aantal bonenvarianten voor je voorgeselecteerd waar je uit kunt kiezen. We adviseren je één soort arabica te kiezen en optioneel de robusta toe te voegen. Indien je naast de arabica de robusta aanvinkt, mengen we ongeveer 20% robusta in de koffiemelange. Dat geeft de melange een net iets krachtigere smaak. Twee adviezen bij keuzestress: neem of de Arabica Brazilië Santos als enkele bonensoort of combineer deze met de Indonesië Robusta.

Welke branding kan ik kiezen?

Door middel van de schuif kun je één van de brandingen kiezen, van licht naar donker. De schuif geeft een kleurindicatie van de fase in het branden. Hoe lichter, hoe zoeter en zachter. Naarmate je donkerder gaat zitten, wordt de branding iets donkerder. Weet je niet precies welke je moet kiezen? Ga dan voor de Full City Roast als je zo nu en dan een espresso of cappuccino wilt maken naast je normale bakkie of voor de City Roast als je 'm graag wat milder hebt.

Ik wil iets speciaals, kan dat?

In de meeste gevallen wel. In het veld opmerkingen aan de brandmeester kun je extra opmerkingen achter laten. We vinden vaak wel handig als je een telefoonnummer achter laat zodat we je kunnen bereiken mocht de brandmeester een vraag hebben over je speciale verzoek. Een voorbeeld van een verzoek dat regelmatig binnenkomt is of we een cadeaukaartje kunnen bijvoegen. Geen probleem, laat even weten voor welke gelegenheid en wie de gelukkige ontvanger is. We maken hem dan éxtra speciaal om cadeau te doen, zonder extra kosten natuurlijk, zoals je gewend bent.

En hoe ga ik dit bewaren?

Gewoon bij kamertemperatuur, uit de zon en zo luchtdicht mogelijk maar niet potdicht. Hoe verser de bonen, hoe groter de kans is dat zij zich nog ontwikkelen. Er ontsnapt dan soms wat gas (CO2) uit de bonen en dit moet ergens heen kunnen. Een beschuitblik is bijvoorbeeld een goede optie. Ook kunt u de originele verpakking aan de bovenkant dichtrollen en er een stukje tape of een knijper op vast maken.

   ToepassingEspresso, Latte Macchiato, Cappuccino
   MerkBregman Koffies
Schrijf uw eigen review
Je beoordeeld:Koffiebonen en branding zelf samenstellen
Uw waardering

Beoordeeld met 9.6 / 10 - Gebaseerd op 62 Beoordelingen

Copyright © 2012-2018 6WAYS. All rights reserved.