Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 685 Google klantreviews 

Café du Jour Swiss Water® Decaf Peru

6.95
Café du Jour Swiss Water® Decaf Peru
  Wordt vrijdag geleverd als je bestelt voor morgen
  Gratis bezorging boven de € 25,- (NL)

De Café du Jour Swiss Water® Decaf Peru is een volle en romige 100% arabica koffie met hints van chocolade en noten.

Deze koffie is cafeïnevrij gemaakt door het Swiss Water® Process - 100% vrij van chemicaliën.

Het Swiss Water® Process is een methode voor het decafeïneren van koffie die in de jaren dertig in Zwitserland werd gecreëerd en tegen de jaren tachtig werd opgeschaald voor commerciële koffieproductie. 

Details

Hoe werkt Swiss Water® Decaf

Deze bijzondere manier van decafeïneren werkt door het slim gebruiken van water, temperatuur en tijd. Groene koffiebonen worden in heet water geweekt om de cafeïne op te lossen. Echter is cafeïne niet het enige component in de koffieboon dat oplost in water. Daarom volgen er nog wat extra stappen.

Na het weken wordt het water doormiddel van koolstof gefilterd. Cafeïne heeft vrij grote moleculen en blijft in het filter hangen terwijl suikers, olieën en andere elementen uit koffie die de smaak en aroma vormen worden doorgelaten. 

De volgende batch groene koffiebonen wordt vervolgens in het groene koffie extract gedompeld. Dit zit volg met de suikers en olieeën uit de vorige batch waardoor het dat niet meer extraheert uit de bonen. Het extract wordt weer gefilterd en wederom voor de volgende batch gebruikt. Dit wordt continu herhaalt tot 99,9% van de cafeine uit de bonen is verdwenen.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJPERUDEC
MerkCafé du Jour
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
IntensiteitSterk (3/4)
Geur & smaakChocolade, Notig
Variëteit100% arabica
Geschikt voorEspresso, Filterkoffie, Cappuccino
Land van herkomstPeru
Beoordelingen 2

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour Swiss Water® Decaf Peru

Beoordeeld met 4.8 / 5 gebaseerd op 685 Google klantreviews