Café du Jour Ethiopia Sidamo

Vanaf 5,95  5,46 
Op voorraad
Dit product ligt klaar om verzonden te worden
Bezorgopties worden geladen...

Koffie uit Ethiopië kopen?

Ethiopië wordt gezien als het geboorteland van de koffie. Het verhaal gaat dat een geitenhoeder in de gaten kreeg dat zijn geiten actiever werden na het eten van bepaalde bessen. Dat waren natuurlijk de koffiebessen. Vanaf 300 na Chr. tot de 15e eeuw werd koffie dan wel regelmatig gedronken, maar op een andere manier dan wij nu doen. Over de koffiebessen werd direct kokend water gegoten. Pas in de 15e eeuw werd ontdekt dat de smaak vele malen beter werd als de koffiebessen eerst geroosterd werden. Op dat moment werd de koffie in de huidige vorm ontdekt.

Ethiopia Sidamo Koffie

Deze koffie komt uit de regio Sidamo ten zuide van de hoofdstad Addis Ababa. Een hele bekende regio vanwege het ideale groeiklimaat voor koffiebessen. Dit is te danken aan de hoogte waarop de koffiebessen gegroeid kunnen worden, meestal tussen de 1600 en 1900 meter. Gewassen koffie uit Sidamos is een typische koffie met unieke smaken zoals citrus en bloemen met een ideale balans tussen zuur en bitter.

De bonen worden medium-donker gebrand. Voor de kenners: net voor de tweede 'crack' tijdens het branden worden de bonen uit de brander gehaald en meteen gekoeld. Met een beetje oefenen kun je van de Sidamo aardige fruitige espresso's uit maken.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

 
Meer informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJETHSID
   MerkCafé du Jour
IntensiteitSterk
Geur/SmaakFruitig
Geschikt voorEspresso, Cappuccino
Soort koffieArabica
   Land van herkomstEthiopia
RegioSidamo
Oogstjaar2019/2020
Grade2
Schrijf uw eigen review
Je beoordeelt:Café du Jour Ethiopia Sidamo
Uw waardering

Beoordeeld met 4.9 / 5 gebaseerd op 288 Google klantreviews 

Copyright © 2012-2020 Café du Jour - 6WAYS - KvK: 68459491 - Btw-id: NL857453920B01