Café du Jour Ethiopia Lekempti Koffie-4 kilo (emmer)

€ 47,50
Op voorraad
Je verdient 47 spaarpunten voor dit product

Koffie uit Ethiopië kopen?

Ethiopië wordt gezien als het geboorteland van de koffie. Het verhaal gaat dat een geitenhoeder in de gaten kreeg dat zijn geiten actiever werden na het eten van bepaalde bessen. Dat waren natuurlijk de koffiebessen. Vanaf 300 na Chr. tot de 15e eeuw werd koffie dan wel regelmatig gedronken, maar op een andere manier dan wij nu doen. Over de koffiebessen werd direct kokend water gegoten. Pas in de 15e eeuw werd ontdekt dat de smaak vele malen beter werd als de koffiebessen eerst geroosterd werden. Op dat moment werd de koffie in de huidige vorm ontdekt.

Ethiopia Lekempti Koffie

Deze koffie komt uit de regio Lekempti, ook bekend als Nekempti. De bessen worden gegroeid op een hoogte van 1900 tot 2100 meter. De smaak van deze zeer gebalanceerde koffie is te omschrijven als fruitig, karamel, noten en vanille.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Meer informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJETHLEK-4 kilo (emmer)
Inhoud / verpakking4 kilo (emmer)
   MerkCafé du Jour
   Koffie sterkte4/5
   KoffieboonArabica
   Land van herkomstEthiopia
RegioLekempti
Grade4
Schrijf uw eigen review
Je beoordeeld:Café du Jour Ethiopia Lekempti Koffie-4 kilo (emmer)
Uw waardering

Beoordeeld met 4.7 / 5 gebaseerd op 58 Google klantreviews 

Copyright © 2012-2018 6WAYS. All rights reserved.