Beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van  Google klantreviews 

Café du Jour 100% arabica Rwanda

Café du Jour 100% arabica Rwanda
  Wordt binnen 1 à 2 dagen geleverd
  Gratis bezorging boven de 25,- in heel Nederland

Gratis Choco-Chip

Een (h)eerlijke koffie.

De koffie die we gebruikt hebben voor de Café du Jour 100% Arabica Rwanda komt uit het Muhanga disctrict en via het Sholi coöperatief bij Café du Jour terecht. Sholi is oorspronkelijk opgericht als een samenwerking tussen vrouwen die hun capaciteiten bundelen, samen sta je immers sterk.

Destijds was er geen markt voor koffiebonen in deze regio en er was geen verwerkingsplaats om de bonen te wassen. Met steun van Nederlandse stichtingen is de coöperatie gegroeid en runt deze sinds 2014 een eigen wasfaciliteit voor koffiebonen.

Het aroma van deze boon is citrusachtig en kruidig. De smaak doet denken aan bosvruchten, cacao, peper en drop. 

Details

Sinds de oprichting van het Sholi coöperatief is het in een korte tijd uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf met 610 leden. Ze hebben ondertussen een indrukwekkend netwerk van kopers en het is een voorbeeld voor andere Rwandese coöperaties. Ze investeren in andere sociale en ecologische projecten voor de community. Zo werkten zij mee aan een gezondheidscentrum, waterbronnen, leningen voor schoolgelden, gezondheidsverzekeringen voor leden, training en ondersteuning voor boeren en ze gaven ieder lid een geit of varken als extra betaling.

Café du jour Koffiebonen

De koffiebonen van het eigen merk van Café du Jour zijn op kleine schaal door een specialistische brandmeester geroosterd. De bonen worden wekelijks geroosterd en bevoorraad, de branddatum is dus altijd recent. Op het label van de verpakking staat de branddatum dan ook genoteerd.

Hersluitbare koffieverpakking

Of je nou 250 gram, 500 gram of een kilo Café du Jour koffiebonen koopt: ze zitten altijd in een speciale hersluitbare verpakking. De koffiezak is voorzien van een speciale hersluitbare rand zodat je de koffie altijd weer luchtdicht kunt verpakken. Op de voorkant van elke zak zit een ventiel, dit zorgt er voor dat er gassen en lucht uit de zak kunnen ontsnappen zonder dat er lucht van buiten terug de zak in kan stromen. Zo doen we er alles aan om de optimale versheid van je koffie te bewaren!

Meer Informatie
Artikel Nr.CDJ-CDJRWANDA
MerkCafé du Jour
Herkomst fabrikantNederland
Soort koffieKoffiebonen, Gemalen koffie
IntensiteitMedium (2/4)
Geur & smaakFruitig, Kruidig
Variëteit100% arabica
Geschikt voorEspresso, Filterkoffie, Cappuccino
Beoordelingen 4

Schrijf uw eigen review

Je review over Café du Jour 100% arabica Rwanda

Cafedujour.nl is beoordeeld met 4.9 / 5 op basis van Google klantreviews